Visszanyalt a fagyi: most a szocik plakátjait tépték le

Visszanyalt a fagyi: most a szocik plakátjait tépték le

A Népszava számolt be arról, hogy az MSZP-sek Győrben lefüleltek egy 5 fős fideszes brigádot, amely egy fehér furgonnal járva begyűjtötte az ellenzéki plakátokat. Miután tetten érték a rongálókat, a szocialista aktivisták rendőrt hívtak. A kiérkező rendőrök aztán felnyitották a furgon rakterét, melyben több tucatnyi plakát mellett 41 darab, letépett műanyag MSZP-Párbeszéd hirdetőtáblát is találtak. A rongálás miatt Pollreisz Balázs, az MSZP győri elnöke ott helyben feljelentést tett. 

„A furgonos csapat tagjai beismerték nekünk, hogy Fidesz-aktivisták, és felsőbb utasításra tépkedik az ellenzéki hirdetéseket”

– mesélte a lapnak Pollreisz azt, hogy mi történt a rendőrök távozása után.

Beszámoltunk arról is, hogy Kőbányán egy MSZP-s aktivista tépkedte az LMP plakátjait, a tettenérés után aztán bocsánatot kért. Nem úgy az MSZP elnöke, Tóth Bertalan, aki azzal nyugtázta a szocik akcióját, nehezményezik, hogy Demeter Márta korábban az MSZP-ben politizált, majd megtartva mandátumát otthagyta a pártot, és átült az LMP frakciójába, szerinte így ez is állhat történtek hátterében.

Az LMP EP-listavezetője, Vágó Gábor szerint nem ez az első eset, hiszen – mint ahogy a köztévé Híradójának elmondta – tud másik olyan kerületet is, ahol ugyanez történt a plakátjaikkal. Hozzátette:

"megszokták, hogy a baloldal így viselkedik, de ők mennek előre".