A legszegényebb településeken tarolt a legnagyobbat a Fidesz

A legszegényebb településeken tarolt a legnagyobbat a Fidesz

Magyar rögvalóság.

A legszegényebb magyar településeken lényegében totálissá vált a Fidesz-KDNP fölénye a vasárnapi szavazás alapján, húsz emberből mindössze egy nem szavazott a kormánypártokra - írja a G7.hu.

Azokban a járásokban, ahol kisebb az átlagjövedelem, jellemzően többen szavaztak a Fidesz-KDNP listájára. A húsz legszegényebb járásban átlagosan 58 százalékkal tarolt a kormánypárt, a leggazdagabbakban csak 42 százalékot szerzett.

"Azér' megérte elmenni szavazni!" - 5000 forint egy voks árfolyama Miskolcon | Alfahír

Egy csendes vasárnaphoz képest nagy a forgalom a Lyukóvölgyi Közösségi Ház előtt. A tömeg ezúttal nem tanfolyamra vagy kulturális programra gyűlik. A legszegényebb miskolci városrész legszegényebb utcáinak szavazóköre itt működik. Az intézmény előtt pedig vásár van - embervásár, ahol a helyiek szerint ötezer forint egy szavazat ára.

A Somogy megyei Pálmajorban mind a 73 szavazó a Fideszre szavazott, mellette Piskón és Csenyétén is 100 százalékot szerzett a Fidesz. Csenyéte azért is érdekes, mert 2014-ben még a legbaloldalibb település volt, a szinte kizárólag romákból álló lakosság 83 százaléka szavazott az MSZP-re.

A tíz legszegényebb településen a részvétel egy százalékkal maradt el az országos átlagtól, és átlagosan a lakosság 93,5 százaléka szavazott a Fideszre.