A keresztény Európa védelmezőjének fontosabb a BL-döntő, mint a pápa erdélyi miséje

A keresztény Európa védelmezőjének fontosabb a BL-döntő, mint a pápa erdélyi miséje

Orbán megint Csányi magángépén repkedhetett.

A katolikus egyházfő tegnapi csíksomlyói vizitje történelmi pillanatnak számított, hiszen most első ízben látogatott pápa Erdélybe. Az állítólag a keresztény európai értékekért harcoló és a nemzeti összetartozást végletekig támogató Orbán Viktor azonban nem érezte szükségét annak, hogy Pünkösd előtt egy héttel, és a magyarság számára tragikus következményekkel járó trianoni békeszerződés aláírásának évfordulója előtt pár nappal (amit azóta a Nemzeti Összetartozás Napjának is kikiáltottak) tiszteletét tegye eme kivételes rendezvényen.

Lehet, még a szülinapi bulit próbálta kipihenni, ami számos olvasónk szerint tűzijátékkal végződött a Budai Várban. Hogy a tűzijáték valóban a miniszterelnöknek szólt-e azt nem állíthatjuk 100 százalékos bizonyossággal, de a szülinapi köszöntéseket Orbán egy várbeli fotóval köszönte meg és a nap is stimmel, szóval erős a gyanú, hogy a NER-elit csapott egy királyi partit az új bázison, aminek lezárásához az esőben ácsorgó zarándokok közti misehallgatásnál jobban illett a Bajnokok Ligájának madridi döntője. 

(Frissítés: A BRFK közölte, nem tudnak arról, hogy a Miniszterelnökségnek otthont adó Karmelita Kolostor közvetlen közelében tűzijátékot használtak volna. Ellenben pénteken, este tíz óra előtt több bejelentést kaptak, hogy a várnegyedben lévő Donáti utcában, a lakóházak közt tűzijáték van, illetve a Hunyadi János úti kutyafuttatónál tűzijáték-maradványokat találtak, amelyeket az ott lévőknek kellett eloltani, de tűzoltókra nem volt szükség.)

Tegnap este lapunk már gyanút fogott és megírtuk, hogy a Csányi Sándor OTP-vezérhez köthető Dassault Falcon-900LX típusú luxus magánrepülőgép, aminek Orbán Viktor is rendszeres utasa Madridban landolt. A magyar kormányfő jellemzően labdarúgó-mérkőzésekre jár az OTP-géppel, és máig vitatott kérdés, hogy miből fizeti vagy kik fizetik neki a milliós utakat.

A 444 egyik olvasója beigazolta gyanúnkat, ugyanis ezt a fotót küldte a szerkesztőségnek: