"Nem lehet a magyar megmaradás útja, hogy kívülről importálják a munkaerőt"

"Nem lehet a magyar megmaradás útja, hogy kívülről importálják a munkaerőt"

Tegyen le a munkaerőimportról a kormányzat! - szólított fel hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.

Pártja nevében határozottan elutasította a kormány munkásszálló-építési programját, amely álláspontjuk szerint "egyfajta lakosságcserét" jelentene, hiszen így a multinacionális cégek érdekében egyre több külföldi dolgozó érkezhetne az országba.

Az utóbbi hónapokban mind a KSH, mind a BÁH adatai alapján egyértelművé vált, hogy jóval százezer felett van azon idegenből érkezett munkások száma, akik nem feltétlenül hiányterületekre érkeznek. A nagy multicégek bemondása alapján dől el ugyanis, hogy melyik szférába, melyik gazdasági ágazatba hozzák tömegesen ezeket a dolgozókat.

Nem lehet a magyar megmaradás útja, hogy kívülről importálják a munkaerőt

- jelentette ki, azt hangsúlyozva, az inaktívak, valamint a szürke- és feketegazdaságban dolgozók legális munkaerőpiacra vezetése lenne e helyzet megoldásának egyik eleme.

Az ellenzéki képviselő ide sorolta pártja béruniós kezdeményezését is, amely egy évtized alatt a fizetések "reális bővülését" hozná, továbbá a szolgálatilakás- és a bérlakásépítési programot is.

A kormány kiterjeszti a népességcserét? (2019.06.03)

Z. Kárpát Dániel sajtótájékoztatója

Elmondása szerint a kormányzat továbbra is tagadja a kivándorlás mértékét és azt hangoztatja, hogy többen vándorolnak haza, mint amennyien elhagyják az országot. Z. Kárpát azonban arcátlanságnak tartja, hogy ezt olyan adatokra hivatkozva szajkózzák, amikről kiderült, hogy a hazatérés terén a határon túliak Magyarországra való betelepülésével vannak feljavítva, míg a kivándorlók közé csak azokat sorolják, akik idehaza mindent felszámoltak maguk mögött.