"Nagyon sajnálom a sértettet, undorodom magamtól“ - kezdetét vette az ultrafutónőt szexuálisan zaklató férfi tárgyalása

"Nagyon sajnálom a sértettet, undorodom magamtól“ - kezdetét vette az ultrafutónőt szexuálisan zaklató férfi tárgyalása

„Utánamentem, nem tudom, miért, de gondoltam, megtámadom. Elkezdtem futni a nő után, a biciklit letettem... Gyorsan történt, féltem, de hajtott a kíváncsiság, hogy ezt megtegyem”

– állt H. István írásos vallomásában, aki 2018 októberében edzés közben rátámadt az ultrafutó Makai Viktóriára, annak néhány száz méterre lévő otthonától. A férfi előbb súlyosan megverte, ütéseivel főként a sértett arcát és szemeit célozva, majd megpróbálta megerőszakolni.

A tárgyalás ma vette kezdetét a Pesti Központi Kerületi bíróságon, ahová a férfi arcát eltakaró napszemüvegben és baseball sapkában érkezett és végig megbánást tanúsított.

„Bocsánatot szeretnék kérni Viktóriától. Meg mindenkitől, akinek ártottam. Nagyon szégyellem magam. Nem tudom, miért követtem el, normális életem volt, rendezett családi körülmények, saját házam, családom... munkahelyem... Nem tudom, mi vezetett ide. Megvolt mindenem, nem tudom, miért csináltam... sosem gondoltam, hogy valaha idáig fogok süllyedni”

– tudósította a tárgyalásról a férfi szavait az Index.

A férfi egy közeli akvarisztikai üzletben dolgozott árufeltöltőként és látásból ismerték egymást az áldozattal. A kisgyermekes családapa még a feleségének sem merte elmondani mi történt azon az estén mikor a céges buliból hazafelé tartva ittas állapotban rátámadt a futónőre.

Miután az áldozat férje keresni kezdte a sokáig elmaradó feleségét és rájuk talált a tett színhelyén H. István nadrág nélkül elmenekült. Mivel tudta, hogy a rendőrség hamarosan a nyomára bukkan, ahogy volt, ruha nélkül otthon elbújt a kamrába a hűtőszekrény mögé, később itt leltek rá a kiérkező rendőrök.

„Teljes mértékben megbántam, sajnálom, nagyon sajnálom a sértettet undorodom magamtól“

-mondta a férfi, majd a futónőt hallgatták ki tanúként, aki összeszedetten mesélte el, hogyan próbált védekezni a támadás során.

„Amikor menekülni próbáltam, akkor azt mondta, hogy kussoljak. Azt mondta, hogy csak szexelünk, dugunk egyet és elenged. Menekülni próbáltam, de nem sikerült.” A férfi többször is a szemét célozva ütötte meg a futónőt, minden bizonnyal azért, hogy ne ismerhesse fel támadóját, végül hasra fektette, de nem volt képes közösülni vele, a szexuális zaklatást azonban tovább folytatta, miközben a támadás során többször elmondta, hogy sajnálja és nagyon rossz a lelkiismerete.

A vallomás alatt a férfi egyszer sem nézett a futónőre, ám mikor az azt mondta, hogy

„ha őszinték a könnyeid, akkor őszintén nézz a szemembe, ennyi jár nekem”

felemelte arcát takaró kezét és pár másodpercig a sértettre nézett. Makai végül azt mondta „elfogadom és köszönöm”.

A férj állítása szerint nem érezte ittasnak felesége támadóját, mikor a helyszínre ért és az, hogy az erőszak közben a támadó hazugságokat állított magáról szintén arra enged következtetni, hogy tisztában volt azzal, mit tesz, így kétségbe vonható az alkoholos állapottal való védekezés alapja is.

A tárgyalást az igazságügyi orvosszakértő véleménye zárta, aki elmondta, hogy az áldozatnak nyolc napon túl gyógyuló szemsérülése, kettős látása volt, és a fejet ért ütéseknek komoly következményük lehetett volna. A per október elején folytatódik, szakértők és azok meghallgatásával, akik a munkahelyi italozás alatt látták H. Istvánt. Ítélet még abban a hónapban várható.