Puzsér a DK-ról és a Momentumról: "rossz látni, hogy zsákmánynak tekintik Budapestet"

Puzsér a DK-ról és a Momentumról: "rossz látni, hogy zsákmánynak tekintik Budapestet"

Puzsér Róbert főpolgármester-jelölt friss Facebook-posztjában kommentálta, hogy a DK és a Momentum is indít jelöltet a főpolgármesteri előválasztáson.

Elkeserítő, hogy nem Budapesthez, nem egy városkoncepcióhoz és egy programhoz tartoznak a jelöltek, hanem a két párt friss választási sikeréhez. Most, hogy középpártokká váltak, megjött az étvágyuk, hogy befoglalják a főpolgármesteri posztot. Két hete még nem volt tervük a fővárossal, most készen állnak átvenni Tarlós Istvántól. Hirtelen nekik is problémás lett Karácsony Gergely alkalmatlansága. Rossz látni, hogy zsákmánynak tekintik Budapestet.

Annak viszont örül, hogy

sikerült elfogadtatnom a civil, nem közpénzből élő, magát nem szakpolitikusnak hazudó jelöltek alkalmasságát. Érdekes, hogy már nem hallom a balliberális kurzus óbégatását arról, hogy hol a városvezetői tapasztalat, meg hogy a suszter maradjon a kaptafánál.

A két új jelöltet vállalhatónak tartja:

Kerpel-Fronius Gáborról kifejezetten jók az első benyomásaim, Kálmán Olga pedig kolléganőm volt a HírTV-ben, s bár számtalan kérdésben nem értek vele egyet, ugyanakkor korrekt embernek ismertem meg, akinek talán jobban is áll a politikus szerepe, mint a független újságíróé. Nyilvánvaló elfogultsága mellett ugyanakkor meg kell hagyni, hogy hőskorában keményebben bánt balos és liberális vendégeivel, mint az ATV jelenlegi műsorvezetői.

Az előválasztás lebonyolítási módszeréről viszont továbbra sincs jó véleménnyel:

Sajnálatos, hogy ezeknek a jelölteknek olyan előválasztáson kell megmérkőzniük, amely nem átlátható és nem demokratikus, amely előtt alig lesz idő kampányra, s amelyen személyes regisztráció az online szavazás feltétele: a DK által kikényszerített folyamat ellehetetleníti az internet polgárságának részvételét. Ezek a körülmények olyan helyzetet képeznek, melyben Karácsony Gergely bizony jelentős előnnyel indul – arról nem is beszélve, hogy már most sok millió forintot költött facebook-propagandára, hogy unalomig verje a budapestiek fejébe: ő az „esélyes jelölt”.

A végén azt is egyértelművé tette, hogy nem száll ki:

Mi pedig tesszük a dolgunkat: jövő szombaton hivatalosan is bemutatjuk a Sétáló Budapest programját, amely egy százötvenhét oldalas anyag lett – abban bízom, hogy lesz alkalmam kikérdezni Krug Emíliát a tartalmából: remélem, referál majd arról, melyek a gyengébb és erősebb fejezetei, s hogy alkalmasnak tartja-e arra, hogy jövőt írjon Budapestnek. Egy dedikált példány várja majd az ATV portáján – tudom, hogy nagyon érdekli az anyag, alig várom a személyes véleményét.