Elfelejtett nemzedék - Kisfilm készül a második világégésben elesett magyar katonákról

Elfelejtett nemzedék - Kisfilm készül a második világégésben elesett magyar katonákról

Elfelejtett nemzedék címmel készül kisfilm, mely négy magyar katona sorsát mutatja be a második világháború sújtotta Magyarország végnapjaiban.

A produkcióhoz hamarosan megkezdődik a casting, a megjelenésére pedig jövő tavasszal, a háború befejezésének 75. évfordulóján, 2020. május 9-én számíthatunk, Székesfehérváron.

A történetről egyelőre annyit tudni, hogy a főszereplő egy fiatal fiú, akit 1944 végén soroznak be, amikor az orosz csapatok elérik az ország területét.

"Szeretnénk emléket állítani azoknak a fiataloknak, akiket elsöpört a világháború borzalma. Ők az Elfelejtett nemzedék."

- idézi a Filmhu Aracsi Norbert rendezőt.

A 10/10 Production által tető alá hozott produkció a Pákozdi Katonai Emlékpark és a Székesfehérvári Polgármesteri Hivatal támogatásával készül.

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/334265311.jpg?itok=jJ76qQcy","video_url":"https://vimeo.com/334265311","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}

Szürke senkik: rendhagyó frontdráma, amit nem szabad kihagyni | Alfahír

Egy évvel ezelőtt teljesen véletlenül tudtam meg, hogy készülőben van a produkció, és bevallom őszintén, nem fűztem hozzá nagy reményeket. Nem mertem. A magyar múlt annyi, cellulózra kívánkozó szegmensét sikerült már indokolatlanul elbaltázni, hogy féltem bizakodni.Aztán, amikor idén végre kijött az első teaser, újra fellángolt bennem a remény, a tegnap esti sajtóvetítésen pedig végleg eldőlt: Kovács István rendező és Köbli Norbert forgatókönyvíró nem hagytak cserben.