Lázár János váltja Kásler Miklóst?

Lázár János váltja Kásler Miklóst?

A volt miniszternek nem úgy alakulnak a dolgok a hódmezővásárhelyi választókerületében, ahogy szerette volna.

A HVG több forrásból is úgy értesült, hogy a volt kancelláriaminiszter lehet Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter utóda.

A lap emlékeztet rá, hogy Lázár János egy évvel ezelőtt vonult vissza hátországába, a hódmezővásárhelyi választókörzetbe. A fideszes politikus nem akarta kitenni magát annak, hogy újabb miniszteri megbízatást vállalva, Orbán Viktor miniszterelnök bármikor eldobható beosztottja legyen. A HVG szerint eddig úgy tűnhetett: Lázár János csak az alkalmas időpontot várja, hogy visszatérjen a nagypolitika színpadára.

Miközben semmi sem utal arra, hogy ez a pillanat már elérkezett volna, az, hogy alternatíva lehet számára egy miniszteri poszt elfogadása, ismerői szerint leginkább azzal magyarázható, hogy a hátországban közel sem úgy alakultak a dolgok, ahogyan remélte – írja a lap, majd hozzáteszi: Lázár pofonok sorozatába rohant bele ott, ahol azt a legkevésbé várta, és a megyéjében már azért is folyamatosan küzdenie kell, hogy a számára fontos emberek kerüljenek a meghatározó pozíciókba.