A NAV figyelmen kívül hagyta a bizonyítékokat és nem hajlandó vizsgálni a parkolási maffia ügyét

A NAV figyelmen kívül hagyta a bizonyítékokat és nem hajlandó vizsgálni a parkolási maffia ügyét

A 444 februárban mutatta be a budapesti parkolási maffiáról szóló filmjét, ami után költségvetési csalás gyanúja miatt Baranyi Krisztina önkormányzati képviselő és Tényi István is feljelentést tettek.

Ezekben a portál által készített videóra hivatkoztak, amit a Nemzeti Adó-és Vámhivatal most úgy ítélt meg, hogy abban semmilyen konkrét adat vagy tény nem szerepel, ami felvetné a költségvetési csalás gyanúját, így a feljelentéseket elutasította.

A 444 filmjében ezzel szemben konkrét helyek, nevek, esetek szerepelnek, ráadásul a filmben bemutattak egy felvételt, amiben a rendőrség is a helyszínre vonult egy vita miatt és ott jegyzeteket készített. A portál szerint tehát a rendőrségnél is megvan az adóhatóság által hiányolt összes információ nevekkel, cégnévvel, helyszínnel és időponttal együtt, amik megerősítik a filmjük állításait.

Ez pedig azt jelenti, hogy az adóhatóság meg sem próbálta begyűjteni a rendelkezésre álló bizonyítékokat, hogy fellépjen a parkolási maffia ellen.

A lap emlékeztet, hogy a NAV-nak nem ez az első lépése, amiben a parkolási cégeket segíti. A forgatás során hiába küldtek több, mint tíz levelet, hiába hívták őket számos alkalommal, az adóhatóság megtagadta a választ arra az egyszerű, de kulcsfontosságú kérdésre, hogy a parkolójegy milyen hivatalos fizetést igazoló dokumentumnak számít, és hogy kell-e rá sorszám vagy sem.