Irán lényegtelennek tartja a lefújt amerikai ellencsapásról szóló híreket

Irán lényegtelennek tartja a lefújt amerikai ellencsapásról szóló híreket

Teherán nem veszi komolyan, hogy Donald Trump amerikai elnök azt állította: támadást tervezett Irán ellen az amerikai drón lelövése miatt, de ezt percekkel a csapásmérés előtt leállította a lehetséges nagy számú halálos áldozat miatt.

Erről az iráni külügyminisztérium szóvivője beszélt szombaton a Tasznim hírügynökségnek, amit az MTI szemlézett. Abbász Muszavi megismételte magasabb rangú iráni tisztségviselők azon kijelentését, hogy az ország határai sérthetetlenek, Teherán nem akar háborút, de kész megvédeni magát.

Minden megsemmisülne, ha Iránnal háborúzna az Egyesült Államok - Donald Trump szerint | Alfahír

Nem akar háborút Iránnal - mondta el ismét az amerikai NBC-nek adott, vasárnap adásba kerülő interjújában az amerikai elnök. Donald Trump a nyilvánosságra hozott felvételeken ezután viszont arról beszélt az MTI beszámolója szerint, hogy amennyiben mégis háború robbanna ki, akkor az mindent megsemmisítene.

A szóvivő szerint nem számít, mit mondott az amerikai elnök a támadás tervéről és annak visszavonásáról, "csak az számít, hogy nem tűrjük el határaink megsértését, és hogy következetesen reagálunk minden veszélyre".