Érdekes: bevezetnék a délutáni sziesztát Szegeden

Érdekes: bevezetnék a délutáni sziesztát Szegeden

Bevezetné Szegeden a délutáni sziesztát a Jobbik. Az ellenzéki párt szerint a város mikroklímája olyan mértékben megváltozott a legforróbb nyári hónapokban, aminek következtében a déli órákban a munkavégzés és a különböző ügyintézések jelentősen megterhelik a lakosságot.

Közleményükben azt írták, tapasztalataik szerint a város éghajlati adottságai júniustól augusztusig leginkább a mediterrán térségekkel mutatnak azonosságot.

Közölték, hogy a szieszta bevezetésének érdekében a városüzemeltetési bizottság elé terjesztenek egy olyan indítványt, amiben arra kérik fel a hivatalt, hogy a pihenőidő bevezetésének jogi, gazdasági és társadalmi következményeit vizsgálja meg.

Az ellenzéki párt úgy látja, 2020-tól érdemes lenne kísérleti jelleggel bevezetni június 20. és augusztus 20. között, napi lebontásban 13 és 16 óra között a csökkentett szolgáltatásokat.

Egyidejűleg azt is javasolnák, hogy az üzletek, bizonyos közszolgáltatások és a tömegközlekedés este tovább üzemeljenek.

A szieszta bevezetésével kapcsolatban a következő hetekben lakossági konzultációt fognak folytatni, és egy reprezentatív felmérést is szeretnének megrendelni a városüzemeltetéstől.