Megbuktatta a saját polgármester-jelöltjét az MSZP

Megbuktatta a saját polgármester-jelöltjét az MSZP

Lecserélte a csepeli MSZP-szervezet a hónapok óta biztos jelöltként futó Takács Mónikát, akit 2018 novemberében nagy többséggel megszavaztak a közös ellenzéki jelöltségre.

A keddi szervezeti ülésen ismét az ellenzéki összefogásra hivatkozva úgy döntöttek, hogy mégse Takács legyen a közös jelölt, hanem Erdősi Éva, aki eddig inkább az MSZP-szövetséges Párbeszéd mellett tevékenykedett. 

Az alapszervezet azzal indokolta a cserét, hogy nem minden ellenzéki párt tudta elfogadni Takács Mónikát. Azonban Szabó Szabolcs független országgyűlési képviselő úgy nyilatkozott saját facebook-oldalán, hogy

ezzel a döntéssel az MSZP Csepeli szervezete azt veszélyezteti, hogy az ellenzék sikeresen fel tudja venni a versenyt a Fidesszel.

Takács Mónika a Facebook-oldalán azt írta: június 5-én Bangóné Borbély Ildikó javaslatára az MSZP csepeli elnöksége határozattal tiltotta meg, hogy folytassa a jelöltséggel járó tevékenységét a mostani taggyűlésig, ám nem lépett vissza, ragaszkodott ahhoz, hogy a jelölőszervezet hozza meg döntését.