Rétvári Bence szerint jó eredményeket produkál a hazai oktatás

Rétvári Bence szerint jó eredményeket produkál a hazai oktatás

Rétvári Bence államtitkár szerint komoly eredmények vannak az oktatásban, azonban politikai okokból tagadják a kormány ellenfelei.

Nincs szégyenkeznivalója Magyarországnak az oktatási rendszer eredményei miatt, noha bizonyos körök politikai indíttatásból lépten-nyomon ennek az ellenkezőjét állítják — szögezte le Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a kormányközeli Magyar Nemzetnek adott interjújában.

Rétvári szerint 

2010 óta minden elemében sokat fejlődött az oktatás, ezt mutatják az azóta elért eredmények. 

Az államtitkár szóba ejtette a tanárhiányt is, azonban szerinte ez nem magyar, hanem európai jelenség, amire "természetesen" az Orbán-kormány időben felkapta a fejét. 

nálunk a tanári kar kevésbé elöregedett, mint mondjuk Németországban. A pedagóguspálya egyre vonzóbb, ezt bizonyítja a jelentkezések száma is, amely az elmúlt években jelentősen emelkedett. 

Az interjúban szóba került a köznevelési törvény jövőbeni módosítása is, amelyre Rétvári úgy reagált, hogy egyáltalán nem igaz az, hogy nem hallgatták meg a szakmai-érdekképviseleteket. 

Nem a véletlen műve, hogy a szakmai szervezetek kérésének ­megfelelően bekerült a tervezetbe például a pedagógusok céljuttatása, a külsős óraadó tanárok óraszámának emelése és a végzős tanárszakos hallgatók bevonása az oktatásba 

- emelte ki Rétvári.

"Már a látszatra sem ad a kormányzat" | Alfahír

Elvennék véleményezés jogát az iskolaigazgatók kinevezésénél a kormányzat. Semjén Zsolt javaslata szerint teljesen zárttá tennék az oktatási intézmények vezetőinek megválasztását.