Pénteken nyilvánossá válhat a 23 ellenzéki polgármesterjelölt Budapesten

Pénteken nyilvánossá válhat a 23 ellenzéki polgármesterjelölt Budapesten

A csütörtöki nap végére még egy érdekes hír a fővárosi ellenzéki megállapodásokat követő olvasóink számára - sőt, talán a legfontosabb. A Népszava ugyanis arról ír – több meg nem nevezett forrásra hivatkozva -, hogy péntek délelőtt bejelenthetik az összes közös ellenzéki polgármester-jelöltet Budapesten.

Emlékezetes, április 6-án - némileg önkényesen - csak az MSZP-DK-Párbeszéd-Momentum négyes hozott nyilvánosságra egy közös listát, ám azóta a Jobbik és az LMP is részese lett a megállapodásnak. A jobboldali ellenzéki párt adhatja például Soroksár ellenzéki polgármester-jelöltjét Bereczki Miklós személyében.

Bár információink szerint az összes kerületi körzet tekintetében még nem született meg a megállapodás, a legfontosabb kérdések valóban eldőltek.

Ugyanakkor, arról viszont nem tudni biztosat, hogy Ferencvárost ki fogja képviselni a holnapi bemutatáson. Bővebben erről ebben a cikkünkben olvashat:

Hivatalos: a Jobbik Jancsó Andreát támogatja a IX. kerületben | Alfahír

Egy kicsit tisztult a kép Ferencvárosban. Bencsik János, a Jobbik budapesti elnöke az Alfahírnek megerősítette: Jancsó Andreát támogatják IX. kerületi polgármester-jelöltként. A politikus elmondta, nem változott a pártja álláspontja, a Jobbik célja, hogy itt is egy jelölt álljon fel a Fidesszel szemben. További információkkal nem szolgált.