Az UEFA elnöke változtatni akar a BL-kvalifikáció szabályain

Az UEFA elnöke változtatni akar a BL-kvalifikáció szabályain

Az előző szezon során az Ajax kiváló szezont tudott magáénak. A fiatal saját nevelésű játékosokkal a fedélzetén az amszterdami együttes az elődöntőig menetelt. Most azonban éppen az ő példájuk változtatásra sarkallja az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) vezetőit. A holland csapat a Bajnokok Ligája elmúlt szezonjában a selejtezőkből az elődöntőig jutott, most mégis a selejtezőből kell indulnia, két párharcot kell megnyernie, hogy a csoportkörbe kerüljön.

Az UEFA elnöke, Aleksander Ceferin megerősítette annak lehetőségét, hogy a Bajnokok Ligájában pár szabályt megváltoztatnak a kvalifikációs rendszerben. Ezzel szeretnék jutalmazni azokat a csapatokat, amelyek egy bizonyos szintig eljutnak a megelőző kiírásban.

„Szeretnénk az olyan csapatokat megvédeni, mint idén az Ajaxot, vagy korábban a Monacót vagy a Leicestert az eredményekért, amelyeket elért. Az Ajax idén elődöntőt játszhatott, most pedig kénytelen a játékosai javát eladni, mert még nem tudja, hogy bejut-e a Bajnokok Ligája csoportkörébe vagy sem. Már téma a szövetségben egy elképzelés, miszerint az olyan klubok, amelyek eljutnak egy bizonyos szintig a kiírásban, biztosíthassák helyüket a csoportkörben a következő évben. Ez egy olyan öltet, amelyek meg fogunk vitatni a ligákkal és a csapatokkal” 

– tette hozzá az UEFA elnöke angol The Timesnak.