„Messi mocskosnak állít be minket”

„Messi mocskosnak állít be minket”

12 év után nyerte meg ismét a Copa Americát a brazil válogatott. A selecao az elődöntőben 2 góllal búcsúztatta az argentin válogatottat, míg a döntőben pedig Peru együttesét múlták felül. Argentína a bronzmérkőzésen Chile ellen lépett pályára, ahol kiállították az argentin csapatból az együttes sztárjátékosát, Lionel Messit is, aki "összeugrott" a chilei Gary Medel-el.

Ugyan az argentin válogatott megnyerte a bronzcsatát a chilei válogatott ellen, ez Lionel Messi "állapotán" semmit sem segített. Az ötszörös aranylabdás játékos pályafutása során másodszor kapott piros lapot. Emlékezetes: az elsőt 2005-ben a válogatottbeli bemutatkozásán Budapesten a magyar válogatott ellen, alig egy perccel pályára lépése után. A mérkőzés végül 2:1-es argentin győzelemmel zárult, így az előző két Copa Americát megnyerő Chile, csupán a negyedik helyen végzett a kontinenstornán.

A szóban forgó incidens a Chile elleni mékőzésen:

A játékvezetői ítélettel egyet nem értő Messi, a mérkőzés végén nem vette át a bronzérmet sem, majd úgy nyilatkozott az egyik argentin lapnak:

„nem vettem át az érmet, nem mentem fel a dobogóra, mert nem akarok részt venni ebben a korrupcióban. A tisztelet hiánya, amit elszenvedtünk, nem hagyták, hogy eljussunk a döntőig. Többet érdemeltünk volna, ám a korrupció és a játékvezetők megállítottak. Nincs kétségem, hogy Brazília megnyeri a finálét, tökéletes körülményeket teremtették számára.”

A nyilatkozat miatt, a dél-amerikai labdarúgó szövetség (CONMEBOL) kilátásba helyezte, hogy akár 2 évre is eltilthatják a válogatottól a Barcelona játékosát.

Az eset következtében, többen is bírálták Lionel Messit a mérkőzés utáni kirohanása miatt.

A brazil válogatott szövetségi kapitánya, Tite elismerte, hogy Lionel Messi kiváló játékos, akire sokan felnéznek világszerte, éppen ezért fontos volna, hogy sportemberként el tudja fogadni a vereséget is.

„Több meccsünkön is sújtottak minket kedvezőtlen játékvezetői döntések, az argentinok ellen pedig végig becsületesen játszottunk, ezt őszintén tudom mondani. Messi szavai a hírneve miatt hatalmas nyomást helyeztek ránk.”

A brazil kapitány szerint azonban Messi kakaskodása nem ért piros lapot. 

A brazil válogatott hátvédje, Marquinhos nehezményezte Messi kirohanását és emlékeztetett, hogy az argentin játékos korábban nem panaszkodott olyan esetekben, amikor a Barcelona javára tévedett a játékvezető.

A játékvezetők a Barcelona javára is fújtak már sok mindent, és a válogatottjának is – akkor bezzeg nem emlegetett korrupciót. Kikaptak és ezt el kell fogadnia. Néha nyerünk, máskor vesztünk, ott van például a tavalyi vb-negyeddöntő Belgium ellen. Nagyszerűen futballoztunk, Belgium pedig nagyszerűen védekezett, a végén pedig tudtunk emelt fővel veszíteni.”

Keményebben fogalmazott viszont az ezüstérmes Peru szövetségi kapitánya.

„Messinek bizonyítékokra lenne szüksége, amikor korrupcióról beszél. Ne jöjjön ide, Dél-Amerikába csak azért, hogy ujjal mutogasson, és mocskosnak állítson be minket.”

A vasárnapi döntőt egyébként, a tornán végig kiváló teljesítményt nyújtó, Brazília nyerte meg emberhátrányban Peru ellen 3:1-re.