Bukott a Sziriza, abszolút többséget szerezhet a jobboldal Görögországban

Bukott a Sziriza, abszolút többséget szerezhet a jobboldal Görögországban

A jobboldali ellenzéki Új Demokrácia párt nyerte meg Görögországban a vasárnap tartott előrehozott parlamenti választásokat.

Az Új Demokrácia a különféle kutató intézetek szerint a szavazatok 39,8 százalékát szerezte meg, míg az eddig kormányzó Radikális Baloldal Koalíciója (Sziriza) 31,5 százalékkal a második helyre szorult.

Ciprasz miniszterelnök késő délután felhívta Micotákiszt, elismerte pártja vereségét, és gratulált a győztesnek. Megállapodtak abban, hogy a kormányváltásra már hétfőn sor kerül, miután Micotákisz leteszi a hivatali esküt az államfő előtt.

A megszorítás-ellenes Ciprasz belebukik a megszorításaiba, visszatérhet az országot falnak vivő koalíció | Alfahír

Megnyíltak a szavazóhelyiségek az előrehozott parlamenti választásokon Görögországban vasárnap - írja az MTI. A közvélemény-kutatások szerint hatalomváltásra lehet számítani. Két, a hét végén közzétett felmérés adatai is azt mutatják, hogy

Az Arany Hajnal nevű párt, amely felemelkedését a közel egy évtizede húzódó pénzügyi válságnak köszönhette, most kiesett a parlamentből. Mindössze a voksok 2,95 százalékát szerezte meg, ezzel nem érte el a törvényhozásba kerüléshez szükséges 3 százalékos küszöböt.