Szentgotthárdon a Jobbik egy civil szervezettel közösen száll szembe a Fidesszel

Szentgotthárdon a Jobbik egy civil szervezettel közösen száll szembe a Fidesszel

A Jobbik és a Közösen Szentgotthárdért Egyesület mai sajtótájékoztatóján Bana Tibor, az ellenzéki párt alelnöke mutatta be a helyi ellenzéki összefogás jelöltjeit.

A hat képviselő-aspiráns közül van, aki a Jobbik és az egyesület közös színeiben, van aki csak a Közösen Szentgotthárdért égisze alatt indul. A fennmaradó két helyért olyan független jelöltek állnak majd rajthoz a Fidesz indulóival szemben, akiket nyugodt szívvel tud támogatni a helyi ellenzéki együttműködés.

Lábodi Gábor, a helyi Jobbik elnöke, aki maga is képviselőjelöltként száll ringbe ősszel, portálunknak elmondta, hogy a polgármesterjelöltjüket csak egy későbbi időpontban mutatják majd be. Helyi programjuk főbb pontjait a következőkben foglalta össze:

  • szeretnék rendbe tenni a helyi fürdőt;
  • létrehoznának egy bentlakásos idősek otthonát; illetve
  • a volt kaszagyár területét szeretnék a város szerves részévé tenni.

Lábodi hangsúlyozta, hogy a fürdő az elkövetkező évtizedre évente 300 millió forintos pluszköltséget jelent Szentgotthárdnak a hozzákapcsolódó hiteltörlesztés miatt. Ezt két módon oldaná meg a helyi ellenzék: vagy az egészségturizmus fejlesztésével és a fürdő gyógyászati részlegének felépítésével, vagy befektetők bevonzásával és hozzáértő, szakmai vezetőség kinevezésével.

A képviselő-jelölt kifejtette, hogy májusban a magyar adófizetők pénzéből épült, ukrán vendégmunkásoknak szánt munkásszállót adtak át a városban, ezzel szemben viszont a szentgotthárdi idősek érdekeit és kényelmét szolgáló intézmény létesítése az elmúlt kilenc évben egyszer sem merült föl, ők mindenképp szükségesnek tartják egy idősotthon felépítését. Lábodi hangsúlyozta, hogy amennyiben a fürdő által generált évi 300 milliós teher lekerülne a település válláról, pár év alatt össze is gyűlhetne a tőke a kellő színvonalú szolgáltatást nyújtó komplexumra.

A volt kaszagyárral kapcsolatban elmondta: az egykori ipari létesítmény ma is kihasználatlanul áll Szentgotthárd központjában és a felszámoló biztos kezében van, a jelenlegi városvezetés pedig nem tud vele mit kezdeni. A Jobbik helyi elnöke szerint viszont ők képesek lennének kedvezőbb feltételek mellett visszaszerezni a területet, melyen örökségvédelem alatt álló muzeális értékek is találhatók. Ahhoz, hogy új életet tudjanak lehelni az egykori iparterületbe, szintén befektetők kellenek majd, ám Lábodi szerint nem lesz gond ezek megtalálásával sem.

Fideszes államtitkár: "Persze, hogy vannak ukránok...ezzel nem tudunk mit kezdeni" | Alfahír

Egy nap két városban, Zalaegerszegen és Szentgotthárdon adtak át adófizetői pénzből épült munkáshotelt. A polgármestertől, az államtitkáron át a kormánybiztosig senki nem merte kizárni teljes meggyőződéssel, hogy a szállót ukránokkal töltik fel.