Több száz fecskefészket vertek le egy szolnoki önkormányzati felújításon

Több száz fecskefészket vertek le egy szolnoki önkormányzati felújításon

Szolnokon az önkormányzat felújíttatta a Széchenyi körúton található orvosi rendelőt, ám mindezt úgy, hogy a munkálatokat már a fészkelési időszak után kezdték meg (május végén), és a kivitelező cég minimum 80, de a helyiek szerint 300 molnárfecske fészket pusztított el. 

Túl azon, hogy a molnárfecske védett állat, és egyébként nem csak a jogszabályok miatt tűnhet barbárságnak ez a cselekedet, de mivel már így is kétmillió fecske hiányzik az országból, a saját megfontolt érdekünkből sem kellene tovább gyéríteni a számukat.

A teljes történetről, a hatóságok közönyéről az Átlátszóban ír az a civil aktivista, aki végigküzdötte, és dokumentálta is a történteket.

Bajban vannak a fecskék a májusi őszben - így segíthet rajtuk! | Alfahír

A Hortobágyi Madárpark- Madárkórház Alapítvány a Facebook-oldalán lát el minket jó tanácsokkal. Egészen sorsszerű, hogy miközben már tavasszal arra figyelmeztettek a szakemberek, hogy a több milliós fecskepopuláció olyannyira megcsappant, hogy 2020-ra el is tűnhetnek a hasznos, rovargyérítő madaraink, erre az aszályos tavaszt követően májusban még havazott is. Vigyázzon, ez nem agymosás!