Így kell(ene) megbecsülni a rendőröket

Így kell(ene) megbecsülni a rendőröket

A Zsaruellátó Facebook-oldalán jelent meg az a fénykép, amely jól mutatja, hogy mekkora lemaradásban van Magyarországon a rendvédelmi dolgozók megbecsülése a többi uniós országhoz képest. 

Az oldal olvasója Csehországban kapott lencsevégre egy toborzási plakátot, amelyen 39 ezer koronás kezdőfizetést és 100 ezres egyszeri belépési juttatást ajánlanak a jelentkezők számára.

Ez átszámítva majdnem 500 ezer, illetve 1,2 millió forint. Magyarországon egy pályakezdő rendőr fizetése nettó 130 ezer forint körül van, de az évtizedek óta pályán levők sem keresnek ennyit.

A cseheknél a fizetésen felül jár még:

- ingyenes ideiglenes szálláslehetőség
- közlekedési, lakhatási és üdülési támogatás
- életbiztosítás
- étkezési jegy

„Egy kezdő járőr 130 ezer forintból nem fog családot alapítani" - szinte üresek a rendőrségi szakiskolák | Alfahír

A téli kormányellenes tüntetéseket több száz rendőr biztosította a fővárosban, Áder János palotáját az egyik demonstráció alatt több mint 120 egyenruhás zárta élőlánc mögé. A rabszolgatörvény ellen demonstrálók rendszeresen oda is vetették a kérdést a rendőröknek, hogy „Hogy tetszik a túlóra?", pedig valójában a túlmunka jelenti ma az egyetlen esélyt arra, hogy ezek az emberek néha napján értelmesnek tűnő bért kapjanak a hónap elején.