Terminálok lesznek az ellenőröknél, hogy bankkártyával is tudjuk fizetni a helyszíni bírságot

Már azonnali bankkártyás fizetéssel is kiegyenlíthető a jegyellenőrök által kiszabott helyszíni pótdíj a fővárosban - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel. A közlemény szerint Budapest jelentősebb közösségi közlekedési útvonalain, csomópontjaiban a jegyellenőrök hordozható mPOS bankkártyaterminállal rendelkeznek.

Ezzel a bliccelők is jól járhatnak, a pótdíjazás helyszíni fizetéskor ugyanis 8.000 forint, míg későbbi teljesítés esetén 16.000. Arra pedig viszonylag nagy az esély, hogy ha az utasnál nincs elegendő készpénz, a kártyáján még van fedezet a féláras büntetés befizetésére.

Az utasoknak a terminálon keresztül történő fizetés esetén a helyszíni pótdíj összegén felül semmilyen további költségük nem keletkezik. A szolgáltatás tesztelése május 6-án indult 40 készülékkel, és már az első hónapban több mint 1800 bankkártyás tranzakciót hajtottak végre. Június 13-a óta a jegyellenőrök további 40 terminált kaptak, így már Budapest valamennyi frekventált közösségi közlekedési útvonalán, megállójában van náluk bankkártyás fizetésre alkalmas készülék.