Ismét inkompetensnek nevezte Trump a londoni polgármestert a késelések miatt, kommentelők tették helyre

Ismét inkompetensnek nevezte Trump a londoni polgármestert a késelések miatt, kommentelők tették helyre

Sokadik felvonásához érkezett a Trump-Khan szájkarateverseny, az amerikai elnök most a nagy mértékben emelkedő életellenes bűncselekmények miatt nevezte inkompetensnek a londoni polgármestert. Donald Trump kedvenc kommunikációs csatornáján, a Twitteren osztott meg egy, a londoni rendőrséggel kapcsolatos mémet, amihez az alábbi kommentárt fűzte:

"Az inkompetens londoni polgármester alatt soha nem lesz biztonság a városban."

A brit fővárost helyi szinten valóban példátlan erőszakhullám sújtja, 2019 első felében legkevesebb 56 embert gyilkoltak meg, ezek nagy része késes támadás volt. Az emelkedés miatt az egyre aktívabb, jellemzően fiatal bevándorlókból álló bűnbandákat okolják, a jelenséget youth crime-ként definiálják. Saquid Khan, a város vezetője korábban a rendőrséget és a közösségi szolgáltatásokat érintő kormányzati megszorításokat nevezte meg a sokasodó késelések fő okaként.

2018-ban összesen 132 gyilkosság történt Londonban, ami helyi szinten kiugróan magasnak számít, azonban máshol igencsak örülnének ilyen adatoknak a hatóságok. Az Egyesült Államokban is.

Erre emlékeztette az amerikai elnököt több kommentelő is, akik a londoni és az amerikai nagyvárosok gyilkossági rátáját összevető grafikonnal válaszoltak Trump felvetésére.  

A londoni rendőrség által készített grafikon azt mutatja, hogy a kiválasztott amerikai nagyvárosok a legrosszabb helyzetben St. Louis van: itt százezer lakosra 64 gyilkosság. Az amerikai fővárosban, Washingtonban ez a szám 17, Londonban pedig 1,5.

A londoni polgármester nagyjából az amerikai elnökkel egyidőben írt szintén a Twitteren arról az új kutatásról, amely megerősíti a fiatalok nélkülözése, rossz mentális állapota, valamint az erősödő "youth crime" közötti összefüggést.

A két vezető üzengetése lassan két hónapja tart, még június elején Nagy-Britanniában tett hivatalos látogatása előtt szólt be a muszlim Khannak, aki korábban a globális felmelegedéssel kapcsolatos kijelentései miatt kritizálta Trumpot.