Helyi civilek indulnak a Fidesszel szemben Pomázon

Helyi civilek indulnak a Fidesszel szemben Pomázon

Az ellenzéki pártok nem indítanak rá az egyesületre.

Pomázon is egy jelöltet indít az ellenzék a fideszes polgármesterrel szemben az őszi önkormányzati választáson - írja a Mérce. Az oldal szerint a pomázi Közösen a Városunkért Egyesület, és annak polgármesterjelöltje, a volt helyi önkéntes tűzoltó-parancsnok, Leidinger István, illetve képviselőjelöltjei mögött sorakoztak fel az ellenzéki pártok.

A helyi polgárokból álló egyesületet 2017-ben alakult meg a Budapesttől alig 10 kilométerre fekvő 17 ezres városban. Pártpolitikától függetlenül működik, helyi szintű problémákkal és azok kezelésével foglalkozik. Az ellenzéki pártokkal először tavaly sikerült megállapodniuk arról, hogy nem indítanak jelöltet, ezt az EP-választás után is megerősítették.

Hardi Péter, az egyesület elnöke az oldalnak azt mondta: Pomáz „lepukkant” és „rossz benyomást kelt”, ezen szeretnének közösen változtatni. A helyi fideszes vezetés szerinte nem működteti átláthatóan a várost, miközben az országszerte ismert kormánypárti arroganciával reagálnak a megkeresésekre, ha egyáltalán reagálnak.