Papíron Rogán többet keres Orbánnál is

Papíron Rogán többet keres Orbánnál is

Ugyan senki nem gondolhatja komolyan, hogy Orbán Viktor mindössze a miniszterelnöki és képviselői fizetéséből él, miközben szűkebb családja és baráti köre sokmilliárdos üzletekhez jut a Fidesz-kormány felállása óta, mindenesetre érdekességnek elmegy a tény, hogy a kormányfőnél van olyan miniszter, aki jobban keres.

Orbán Viktor miniszterelnökként és országgyűlési képviselőként ugyanis havi bruttó 2,6 millió forint juttatásban részesül, míg Rogán Antal miniszterként és képviselőként több mint 3 millió forintot visz haza – írja a napi.hu.

A propagandaminiszter fizetésemelése is szépen, ütemesen érkezett: Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterként

  • 2018-ban májustól júliusig havi bruttó 1 millió 102 ezer forintot,
  • 2018 augusztusától 2019 februárjáig 1 millió 782 ezer forintot,
  • 2019 márciustól már havi 1 millió 979 ezer forintot keres.

És bár az Orbán-kormány sem vezette vissza a 13. havi nyugdíjat, ahogyan az átlagos, dolgozó emberek közül is csak a szerencsésebbek remélhetnek év végi prémiumot, a Rogán-minisztériumban „motivációs elismerésként” előző hónapban Kovács Zoltán, Dömötör Csaba és Nagy János államtitkár is kapott a havi illetményével megegyező, 1,3 millió forintos prémiumot, mert miért ne. Igaz, közben az Országos Onkológiai Intézetben a daganatos betegek hajnaltól állnak sorba a kemoterápiáért, és sorszámgép híján maguk írják fel, hogy ki lesz a következő, de ez csak a pórnép magánügye.