Kizárták a Balmazújvárost az NB2-ből

Kizárták a Balmazújvárost az NB2-ből

Megmenekült a Haladás.

A Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapján közleményben arról adott tájékoztatást, hogy megvonta a Balmazújvárostól az NB2-es licencet.

A klub azután került bajba, hogy kiesett az első osztályból, amely miatt nem volt képes a kiadásokat "visszaállítani" NB2-es szintre. (Legalábbis a klubvezetőség szerint.)  A sportegyesület aztán 377 millió forintnyi önkormányzati támogatást írt be költségvetési üzleti tervébe, amit az önkormányzat érthető módon nem kívánt megadni. (Balmazújváros éves költségvetése évi 2 milliárd forint). Orbán Viktorék aztán közel 100 millió forintos - rendkívüli - támogatással segítették ki a klubot, úgy tűnik hiába. 

Ugyanis az MLSZ az alábbi közleményt tette ki: 

A szövetség az UEFA gyakorlatát követve nemcsak a nevezést megelőző időszakban, hanem azt követően a bajnokság megkezdése előtt, sőt a bajnokság teljes időszaka alatt is vizsgálja a licencelőírásoknak való megfelelést. A korábban megadott licenc visszavonható, egyes esetekben kötelezően visszavonandó, amennyiben a klub nem felel meg az előírásoknak.

Az MLSZ elsőfokú licencadó bizottsága ennek megfelelően több másodosztályú klub esetében folytatott vizsgálatot, és a Balmazújvárostól megvonta a férfi NB II-es licencet.

A klub a döntésről részletes tájékoztatást kapott.

A szabályok szerint kizárólag az érintett sportegyesület adhat tájékoztatást a döntés hátteréről.

Jó hír viszont a Szombathelyi Haladás számára, hogy a jelek szerint az ősszel elindulhat az NB2-ben. Pedig úgy tűnt múlt hét pénteken, hogy igen nagy a baj, ám hirtelen előkerült 400 millió forint a klub anyagi helyzetének stabilizálására. A harmadik klub, a Vác is megmenekült, miután a mai napon közleményt adtak ki arról, hogy a brit tulajdonú részvények a múlt hét folyamán a Vác VLSE tulajdonába kerültek, így a csapat 100 százalékos tulajdonosa a Vác VLSE lett, ezzel pedig tudja vállalni a részvételt a másodosztályban a klub.

Hirtelen 400 millió forint került elő a szombathelyi focira

Az elmúlt hónapokban rengeteg rossz hír érte az idén 100 éves szombathelyi labdarúgást. Egyrészt a csapat sereghajtóként kiesett az első osztályú pontvadászatból, majd az elmúlt hetekben még az is kérdésessé vált, hogy egyáltalán el tud indulni az együttes a másodosztályban.