Egy afrikai férfi vonat alá lökött egy édesanyát a gyermekével Frankfurtban

Egy afrikai férfi vonat alá lökött egy édesanyát a gyermekével Frankfurtban

Az eritreai származású elkövető megpróbált elmenekülni.

Vonat alá löktek egy nyolcéves kisfiút és az édesanyját a frankfurti főpályaudvaron - írja a Die Welt. A kisfiú életét vesztette, az édesanyja még ki tudott mászni a vonat elől a sínek közé.

A rendőrség arról tájékoztatott, hogy a bűncselekményre hétfőn 10 óra előtt nem sokkal került sor. Szemtanúk elmondása szerint egy 40 év körüli afrikai (eritreai állampolgár) férfi lökte a vonat elé a gyereket az anyjával együtt. Az elkövető ezután megpróbált elmenekülni, de többen utánamentek, és végül az állomás közelében elfogták. Az elkövető férfi egyébként nem ismerte az édesanyát és a gyermekét.

Július 20-án volt egy hasonló eset, az észak-rajna-vesztfáliai Voerde városának pályaudvarán: egy 28 éves férfi szó nélkül a vonat alá lökött egy 34 éves anyát, aki meghalt. A Tagesspiel korábban azt írta: az elkövető egy Németországban született szerb, akit zsebtolvajlás és testi sértés miatt már ismert a rendőrség.

Frissítés:

Az MTI hírösszefoglalója szerint  az eritreai férfi megpróbált letaszítani egy harmadik embert is, akinek sikerült elhárítania a támadást.

A Hessischer Rundfunk (HR) közszolgálati médiatársaság beszámolója szerint a rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre, egy helikoptert is bevetettek, a mentők pedig 16 rohamkocsit irányítottak a Hessen tartományi nagyváros főpályaudvarához.

A Düsseldorfból érkező ICE vágányának peronján és a pályaudvar várócsarnokában drámai jelenetek játszódtak le, többen összeomlottak a történtek hatására és orvosi segítségre szorultak

 - áll a HR beszámolójában.