3 hónapot kapott Lionel Messi

3 hónapot kapott Lionel Messi

A Dél-amerikai Labdarúgó-szövetség (CONMEBOL) három hónapra eltiltotta Lionel Messit a nyári Copa Américán korrupcióval és csalással vádolta meg a szövetséget. Az argentin játékosnak ezen felül, 50 ezer dolláros büntetést is fizetnie kell.

Az ominózus eset a Copa America bronzmérkőzésén történt, amikor is az Argentína - Chile találkozón, kiállították az argentin csapatból a Lionel Messit is, aki "összeugrott" a chilei Gary Medel-el.

A játékvezetői ítélettel egyet nem értő Messi, a mérkőzés végén nem vette át a bronzérmet sem, majd úgy nyilatkozott az egyik argentin lapnak:

„nem vettem át az érmet, nem mentem fel a dobogóra, mert nem akarok részt venni ebben a korrupcióban. 

A nyilatkozat miatt, a dél-amerikai labdarúgó szövetség (CONMEBOL) kilátásba helyezte, hogy akár 2 évre is eltilthatják a válogatottól a Barcelona játékosát. Végül a szövetség azonban úgy döntött, hogy

3 hónapos eltiltással szankcionálja a labdarúgót.

Messi azóta bocsánatot kért szavai miatt. 

„Messi mocskosnak állít be minket"

12 év után nyerte meg ismét a Copa Americát a brazil válogatott. A selecao az elődöntőben 2 góllal búcsúztatta az argentin válogatottat, míg a döntőben pedig Peru együttesét múlták felül. Argentína a bronzmérkőzésen Chile ellen lépett pályára, ahol kiállították az argentin csapatból az együttes sztárjátékosát, Lionel Messit is, aki "összeugrott" a chilei Gary Medel-el.