A jobbikos képviselő felhívására nyomozás indulhat egy romákkal szembeni visszaélés miatt

A jobbikos képviselő felhívására nyomozás indulhat egy romákkal szembeni visszaélés miatt

Nunkovics Tibor országgyűlési képviselő írásban fordult a legfőbb ügyészhez, ugyanis a választókerületében, Pilismaróton egy "egyenesen gyomorforgató" eset kezd kibontakozni. 

A jobbikos politikus arról tájékoztatta Polt Pétert, hogy „A mi új jövőképünk” nevű felzárkóztatási program keretén belül (ROM-TP-09-A-00013) öt család veszítheti el az otthonát. A közelmúltban ugyanis egy végrehajtói irodától jelent meg valaki, aki fényképezni kezdte az ingatlanokat. 

Szomorú, ugyanakkor jellemző, hogy a felzárkóztatási programban résztvevő roma családokat itt is átverték, az állami forrásokkal támogatott alapítvány vezetője jelzálogjoggal terhelte az ingatlanokat, amely következtében 3 hónap múlva ki kell költözniük a lakóknak mind az öt érintett lakásból.

Nunkovics Tibor hangsúlyozta, a legfontosabb, hogy megakadályozzák a családok utcára kerülését, illetve véleménye szerint az alapítvány vezetőjével szemben  a büntetőjogi felelősség is felmerülhet. 

Az üggyel kapcsolatban pedig szégyennek nevezte, szégyen, hogy

"a magyarországi cigányságra nemes egyszerűséggel szavazógépekként tekintettek az eddig kormányok, akiket 4 évente valamivel meg lehet győzni arról, hogy kire szavazzanak, majd bent tartják őket abban a szociális helyzetben, amiben napjainkban többségük tengődik".

Polt Péter válaszában jelezte, az ügyet elbírálásra a Fővárosi Főügyészséghez továbbította.