Újbudán egy tíz éve elhunyt amerikai férfit értesítettek, hogy októberben menjen szavazni

Újbudán egy tíz éve elhunyt amerikai férfit értesítettek, hogy októberben menjen szavazni

XI. kerületi olvasónk is jelezte, hogy egy külföldi nevére szóló értesítőt kapott. Kiderült, hogy az illető már nem él, ráadásul nem is Magyarországon hunyt el. 

Olvasónk állandó lakcíme vidéken van, az ő értesítőjét oda is címezték. Csakhogy közben kapott budapesti lakásába is egy ugyanilyen levelet, amely egy külföldi úr nevére szólt. Miután már több mint tíz esztendeje él a fővárosi lakcímen, és nincs tudomása arról, hogy ilyen nevű ember be lenne jelentve ide, utána járt annak, ki is lehet a rejtélyes szavazópolgár. 

Budafoki értesítő


Sikerült is megtalálnia Mr. Kenneth Alan Wolfe-t, akinek a neve és a születési dátuma is megegyezett az értesítő címzettjével. 

Egy elhunytakról megemlékező honlapon.

Mr. Wolfe 2009-ben halt meg az Egyesült Államokban,  Ohio-ban, azt nem tudni, hogy valaha élt-e hazánkban. 

Nem ez az egyetlen hasonló eset. Korábban Gödön is 14 ismeretlen személy számára dobtak be választási értesítőt. A közösségi oldalon terjedő képek szerint – vélhetően – ukrán nevek szerepelnek címzettként. Keresztesy Gergő, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának elnöke pedig tegnap jelezte Facebook-oldalán, hogy egy debreceni ismerőse arról tájékoztatta: olyanok nevére kaptak választási értesítőt, akiknek soha semmi közük nem volt az ingatlanukhoz. 

Senki által nem ismert nevekre szóló választási értesítőket dobáltak be Debrecenben

Keresztesy Gergő, a Jobbik Ifjúsági Tagozat elnöke a Facebook-oldalán arról írt, hogy egy ismerőse arról tájékoztatta: olyanok nevére kaptak választási értesítőt, akiknek soha semmi közük nem volt az ingatlanukhoz. Mint megtudtuk az egyébként Berettyóújfalun induló képviselőjelölttől, Debrecenből érkezett a visszajelzés. Korábban Gödön is 14 ismeretlen személy számára dobtak be választási értesítőt.

Egy újpesti társasházba hat, nevük alapján feltehetően arab származású embernek küldtek választási értesítőt. A címzetteket nyilván a postás sem tudta hova tenni, így azt a postaládák mellé tette. A borítékokról készült fényképet az egyik lakó megosztotta a Facebookon, ezért a helyi jegyző feljelentést tett a nyugdíjas hölggyel szemben. 

Ismeretlen külföldiek nevére küldtek választási értesítőt Újpesten, a jegyző feljelentette az ügyet nyilvánosságra hozó idős hölgyet

Hat, nevük alapján feltehetően közel-keleti származású választópolgárnak küldött értesítőt a nemzeti Választási Iroda egy újpesti társasházba. A probléma csupán az, hogy a lakás tulajdonosának fogalma sincs róla, kik ezek az emberek. A különböző újpesti Facebook-csoportokban napok óta futótűzként terjed egy bejegyzés, mely szerint az egyik Nyár utcai társasház lépcsőházában az egyik lakó talált hat darab, nevük alapján feltehetően arab személyek részére kiállított választási értesítőt.

Miután a tavalyi országgyűlési választások előtt számos településre tömegesen jelentettek be valójában nem ott élő, sokszor még magyarul sem tudó, de a kettős állampolgárságra valahogyan szert tett embereket, nem meglepő, hogy ezúttal is sokakban felmerült: a fideszes vezetésű önkormányzatok így próbálnak szavazókat kreálni maguknak.