Nem csak az ostoba Sorosozást, de az esőt is el kell viselnünk augusztus 20-án

Kihívás. 

Pénteken túlnyomóan napos, száraz idő lesz, inkább csak az északi megyékben lehet egy-egy jelentéktelen zápor. A leghidegebb órákban 14-20 Celsius-fok lehet. Napközben többnyire 30-34 fokig melegszik fel a levegő.
 
Szombaton délelőttig nagyrészt derült időre lehet számítani. A déli, kora délutáni óráktól a Dunántúlon és az Északi-középhegységben, majd estétől, késő estétől másutt is egyre több lesz a felhő. Délután a Dunántúlon, estétől az Északi-középhegységben is egyre több helyen alakul ki zápor, zivatar, sőt az északnyugati országrészben már tartós eső is lehet. Emellett délelőttől egyre nagyobb területen - délután, este a keleti tájakon is - megerősödik, a Dunántúlon és a zivatarok környékén viharossá fokozódik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 15 és 22, a legmagasabb hőmérséklet 28 és 36 fok között alakul, a Dél-Alföldön lesz a legmelegebb.

Vasárnap, augusztus 20-án nem csak várhatóan minden idők talán legdebilebb, Szent Istvánt Soros György szintjére lerángató ünnepi beszédeit kell elszenvednünk, de komoly lehűlést, erős szelet és esőt is. 

Augusztus 20., tehát Soros György

A Magyar Nemzet betekintést nyert abba a kommunikációs sorvezetőbe, melyet a kormány részéről küldtek szét a magyar nagykövetségekre, és ami az augusztus 20-i nemzeti ünneppel kapcsolatos megemlékezéseken elhangzó beszédekben megfogalmazandókat tartalmazza. A lap szerint ez alapján biztos, hogy a Fidesz és a kormány politikusai a magyarországi beszédekben is hasonlókat mondanak majd.

A Dunántúlon lehet több-kevesebb napsütés, máshol erősen felhős vagy borult lesz az ég. Kezdetben a Dunántúlon, délelőttől már a Dunától keletre, este pedig egyre inkább csak a Tiszántúlon várható eső, zápor, helyenként zivatar. Jelentős mennyiségű csapadékra lehet számítani. Sokfelé erős lesz a szél, a Nyugat-Dunántúlon és a zivatarok környékén viharos széllökések is lehetnek. A minimumhőmérséklet 13 és 20 fok között valószínű. A nappali maximumok 18 és 25 fok között alakulnak (a tartósan borult, csapadékos helyeken lesz a leghűvösebb) - olvasható az előrejelzésben.