Berettyóújfalun működik az ellenzéki összefogás - ha a magyarok összekapaszkodnak, nyerni fog a nemzet

Berettyóújfalun működik az ellenzéki összefogás - ha a magyarok összekapaszkodnak, nyerni fog a nemzet

A Hajdú-Bihar megyei Berettyóújfalun is jól kezdett az ellenzéki összefogás: leadták a szükséges számú ajánlásokat. 

Beszédes, hogy miközben Gál László (Jobbik) képviselőjelölt az N1TV-nek arról beszélt, tisztelni kell az ellenfelet, de a kesztyűt fel kell venni velük szemben, a fideszes aláírásgyűjtő standok eltűntek a stáb láttán. 

Az ellenzék által támogatott polgármesterjelölt, dr. Zákány Zsolt fontosnak nevezte, hogy minden emberhez eljussanak. "A passzivitást kell legyőznünk" - fogalmazott, hozzátéve: visszaszeretné adni az emberek elveszített hitét a politikába és politikusokba. Szerinte egy városvezetőnek hitelesnek és számon kérhetőnek kell lennie:

"amit most ígérek, azt 5 év múlva kérjék számon rajtam".

Közölte azt is, hogy megválasztása esetén a képviselőknek folyamatosan kapcsolatot kell tartania a választókkal, akik elszámoltathatják őket.

De más módon is bevonná a berettyóújfaluiakat a közéletbe dr. Zákány Zsolt; a választópolgárok bizonyos költségvetési kérdésekről közvetlenül dönthetnének digitális formában. De városi YouTube és Insta-csatornákat is tervez az ellenzéki aspiráns.

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője az N1TV-nek arról beszélt a helyszínen, hogy idáig azért vesztettek, hogy most megtanuljanak nyerni. De Berettyóújfalun is megszületett a siker receptje, a politikusok képesek voltak leülni egy asztalhoz, és megteremtették azokat az alapokat, amikkel fejlődőpályára lehet állítani a várost.

A politikus szerint vidéken úgy tartják, hogy minden magyar emberre szükség van ahhoz, hogy legyen végre Magyarországon bérfelzárkóztatás, normális egészségügy, és normális oktatás.

"És ha a magyar emberek összekapaszkodnak, akkor lesz egy olyan kormánya ennek az országnak, amely két dolgot tehet. Vagy elkezdi szolgálni ezt a nemzetet, vagy megbukik, de a nemzet mindkét esetben nyerni fog"

- tette hozzá Jakab Péter.