Stummer János: A szovjet emlékműről se feledkezzen meg Karácsony Gergely!

Stummer János: A szovjet emlékműről se feledkezzen meg Karácsony Gergely!

Sermer Ádám, a Magyar Liberális Párt volt főpolgármester-jelöltje megállapodott Karácsony Gergellyel, az ellenzék közös főpolgármester-jelöltjével abban, hogy főpolgármesterré választása esetén Budapest vezetése lebontja a német megszállás áldozatainak emlékművét. Karácsony Gergely hozzátette, hogy győzelme esetén a budapesti szoborparkba száműzné az emlékművet.

A tér másik oldalán lévő szovjet emlékműről azonban szó sem esett. Éppen ezért a Jobbik országgyűlési képviselője, Stummer János a saját Facebook-oldalán üzent az ellenzék főpolgármester-jelöltjének. 

"Ha a Magyar Liberális Pártnak sikerült elérnie Karácsony Gergely főpolgármester-jelöltnél, hogy megválasztása esetén elbontja a német megszállás áldozatainak emlékművét, eszembe jutott, hogy nekünk is lenne egy problémánk ezen a téren."

Tisztelt Karácsony Gergely!

Tud-e ígéretet tenni nekünk, hogy megválasztása esetén elbontja a Szabadság téri szovjet emlékművet? Ha az egyik hazug emlékmű ellen fellép, kíván-e gesztust tenni a másik emlékmű által meggyalázottak felé is?

Várva megtisztelő válaszát,
Stummer János

Mint ismert, a Jobbik idén februárban - a lusztrációs törvény benyújtása mellett - azt követelte, hogy  a szovjet emlékművet szállítsák egy katonai temetőbe:
 

A Jobbik a katonai temetőbe száműzné a szovjet emlékművet

A sajtótájékoztatón a párt aktivistái fekete drapériával takarták el az emlékművet, illetve fekete kereszteket szúrtak be a földbe, ezzel jelképezve, hogy mennyi szörnyűséget okozott ennek az országnak a kommunizmus.