A Fidesz Dunaharasztiban is beállt a korábban szoci-szadesz színekben induló polgármester mögé

A Fidesz Dunaharasztiban is beállt a korábban szoci-szadesz színekben induló polgármester mögé

Egyre több településen vállalják Orbánék, hogy az MSZP korábbi politikusait látnák városvezetői székben.

Egyre több településen vállalják Orbánék, hogy az MSZP politikusait látnák városvezetői székben. Pesterzsébet és Balatonfűzfő után Dunaharaszti a következő város.

Dunaharaszti korábban MSZP és SZDSZ által indított polgármesterét támogatja a Fidesz – derül ki arról a szórólapról, melyet a húszezres Pest megyei városban dobtak be a postaládákba. Mint a fideszes kiadvány fogalmaz,

Pánczél Károly országgyűlési képviselőnk a Fidesz jelöltjeivel és Dr. Szalay László független polgármesterjelölttel képzeli el Dunaharaszti további fejlődését.

Dunaharaszti Fidesz-szórólap

Szalay 2002-ben a szavazatok közel 40 százalékával lett először a város polgármestere, akkor helyi egyesületek mellett az MSZP és az SZDSZ volt az ő jelölő szervezete. A településvezető négy évvel később, 2006-ban, az őszödi beszéd napvilágra kerülése és az azt követő utcai események idején ugyancsak a két baloldali párt logójával indult, és a voksok csaknem 63 százalékát szerezte meg. 2010-ben már lekerült neve mellől az MSZP és az SZDSZ logója, csak a dunaharaszti lokálpatrióta egyesületek színeiben lett polgármesterjelölt. A Fidesz ekkor indított először saját nevében ellenaspiránst vele szemben, de Szalay a korábbinál is nagyobb arányban, 73 százalékkal győzött a mindössze 27 százalékot begyűjtő fideszes jelölttel szemben. 2014-ben azután már ellenjelölt sem volt, egyedül indult a városvezetői székért, most, 2019-ben pedig már a Fidesz támogatását is maga mögött tudhatja az egykori MSZP–SZDSZ-jelölt.

Korábban beszámoltunk arról, a főváros XX. kerületében, Pesterzsébeten is a központi Fidesz-propagandában ostorozott MSZP korábbi polgármestere mögött sorakozott fel a kormánypárt.

A volt MSZP-s polgármestert támogatja a Fidesz Pesterzsébeten

Saját facebook-oldalán jelentette be a pesterzsébeti Fidesz, hogy a korábbi szocialista polgármester Szabados Ákost fogják támogatni az őszi önkormányzati választáson. A XX. kerületi Fidesz közleményében úgy érvelt, azért támogatja Szabados Ákost, mert fontos a keresztény nemzeti kultúra megőrzése, hanem a déli határkerítés fenntartása is.

Alig pár órája kapott nyilvánosságot, hogy a dunaharaszti és pesterzsébeti esethez hasonlóan Balatonfűzfőn is egykori MSZP-s indul kormánypárti színekben a polgármesteri székért.

A KDNP leigazolta Balatonfűzfő MSZP-s polgármesterét

Megint virított egyet az MSZP: most a 30 éves párttagsággal rendelkező Marton Béláról, Balatonfűzfő függetlenként megválasztott polgármesteréről írta meg a 24.hu, hogy a KDNP-be igazolt. A portálnak ezt megerősítette Latorcai János, a kereszténydemokraták Veszprém megyei elnöke, aki közölte, az október 13-ai választáson Marton függetlenként, de a KDNP támogatásával indul újra a polgármesteri posztért.

Emellett számos helyen ugyancsak a szocialisták gáncsolták el azt, hogy a fideszes jelölttel szemben egyetlen ellenzéki, civil kihívó álljon fel, a helyiek szerint ezek mögött az „áljelöltek” mögött ugyancsak a kormánypárt sejlik fel. Ilyen hely például