Gerner Péter szerint elfogadhatatlanok a választási honlap hibái

Gerner Péter szerint elfogadhatatlanok a választási honlap hibái

Dunakeszi városának ellenzéki polgármesterjelöltje, Gerner Péter szerint a Nemzeti Választási Iroda nem tesz eleget annak a törvényi kötelezettségnek, hogy tájékoztassa a nyilvánosságot naprakész adatokkal. A szeptember 14-ei határidő ellenére még mindig nem lehet ugyanis pontosan tudni, hogy mely képviselőjelölteket vették hivatalosan is nyilvántartásba. 

Gerner Péter kiemelte, hogy Dunakeszinél szombat reggel a nyilvántartásba vett és hivatalos képviselőjelöltek helyett "kedves ismeretleneket" lehet megtalálni dunakeszi jelöltként. 

Az Alfahír megkeresésére Gerner úgy reagált, hogy 

elfogadhatatlanok az ilyen informatikai hibák sorozata egy választási honlapnál. 

A civilben informatikus polgármesterjelölt szerint az adatokkal van probléma, vagyis a honlap mögötti választási rendszerrel nincs valami rendben, mert onnan jönnek ki az adatok a honlapra. 

Gerner Péter szerint nem képes koherensen megjeleníteni az adatokat a valasztas.hu, amivel az a legnagyobb probléma, hogy elveheti az emberek hitét attól, hogy érdemes elmenni szavazni. 

Az emberben ilyenkor felmerülhet az a gondolat, hogy minek szavazni, úgyis csalni fognak,  már előre megírták a végeredményt. Én ebben nem hiszek, de ha az emberek igen és alacsony lesz a részvétel, az még nagyobb gond lesz 

- tette hozzá.