Nem lehet kérdezni arról Orbán Viktort, hogy miből fizette luxusnyaralását

Nem lehet kérdezni arról Orbán Viktort, hogy miből fizette luxusnyaralását

Rogán Antal nyomdokaiba lépett a luxusminiszterelnök.

Magánszigetes luxusnyaralásáról kérdezte volna a miniszterelnököt az egyik ellenzéki politikus, azonban a kérdést visszadobta Kövér László hivatala - vette észre a 444.hu. A DK-s Gréczy Zsolt azt szerette volna megtudni, hogy igazak-e azok a horvát lapértesülések, amely szerint Orbán Viktor helikopterrel érkezett egy Smokvica Velára nevű nyaralószigetre, amelyet egy Csányi Sándor OTP-vezér egyik érdekeltsége bére. Az ellenzéki politikus arra is kíváncsi volt, hogy miből fizette a programokat a legendásan kevés megtakarításból magángépekkel repkedő luxus-miniszterelnök.

Kövér László házelnök azonban a Miniszterelnöki Kabinetiroda kérésére elutasította a kérdést. A döntést azzal indokolták, hogy a kormányfőt csak feladataival összefüggésben lehet kérdezni, magánéletéről nem:

A miniszterelnök úrhoz címzett kérdések, miszerint ,,járt-e idén augusztusban Smokvica Vela-n", ,,amennyiben igen, helikopterrel érkezett-e", ,,az utazás és a nyaralás költségét miniszterelnök úr fizette, vagy Csányi Sándor vendégeként élvezte azt", továbbá ,,amennyiben miniszterelnök úr fizette, hajlandó-e az erről szóló számlát a nyilvánosság számára bemutatni" mind a kormányfő magánéletével kapcsolatos kérdések, valamint sajtóértesüléseken alapulnak, így nem érintenek kormányzati feladat- és hatáskört.