"Tudják, hogy én kíméletlenül felelősségre fogom vonni őket" - Dunaújvárosban komolyan fél a Fidesz Pintér Tamástól

"Tudják, hogy én kíméletlenül felelősségre fogom vonni őket" - Dunaújvárosban komolyan fél a Fidesz Pintér Tamástól

Október 2-án tartott pikniket Dunaújvárosban a Jobbik. Az eseményén Jakab Péter frakcióvezető és Pintér Tamás országgyűlési képviselő, polgármesterjelölt képviselte az ellenzéki pártot, akik az október 13-ai önkormányzati választás fontossága mellett az országos politikai folyamatokról is megosztották gondolataikat a jelenlévőkkel.

A kicsit borongós szerdai délutánon 70-80 helybéli vett részt a Petőfi ligetben megtartott szabadtéri rendezvényen. Fiatalok és idősek vegyesen ültek a közönség soraiban, és volt olyan család, aki egészen pici gyermekével érkezett, hogy meghallgassa, mit kínál az ellenzéki erő a dunaújvárosiak számára.

"Ennek a rendszernek együtt vagyunk az áldozatai"

Jakab Péter frakcióvezető az elképesztő kormányzati arroganciát és vitaképtelenséget szemléltetve arról beszélt, hogy az Országgyűlésben a Fidesztől senki sem hajlandó válaszolni az olyan kérdésekre, hogy

hány vendégmunkás dolgozik ma Magyarországon, és pontosan honnan érkeztek hazánkba?

Holott szerinte az ország vezetőinek kötelessége lenne tájékoztatni az embereket a valóságról. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a kormány semmit sem tesz a bérek emelkedéséért, holott munkaerőhiány van,

ehelyett csak az ukrán, mongol, török vendégmunkások számát növeli, azt viszont egyre gyorsuló ütemben.

A Jobbik képviselője arra is kitért, hogy tanárként különösen fájó számára, hogy a hatalom nem szeretné, ha a magyar emberek ilyen kérdésekről beszélgetnének egymással, a közéleti problémákon gondolkodnának, ezért

"bedarálta, bekebelezte a gondolkodást".

Szerinte a minőségi oktatás és az emberhez méltó jövő helyett Orbán Viktor pártja rabszolgasorsot szán a magyaroknak, a cél pedig az, hogy az embereknek a szakadatlan munka és a mindennapi megélhetésért folytatott küzdelem mellett ne legyen idejük az ország sorsával törődni.

Ugyanakkor Jakab Péter szerint a Fidesz nagyon szívesen játszik az emberek érzelmeivel, és annyit azért enged nekik, hogy gyűlöljenek: mindig azt, vagy azokat, akiket Orbán Viktor épp politikai haszonszerzés céljából közellenségnek kijelöl. Hozzátette: a gyűlölet viszont veszélyes érzelem, mert megfojtja a társadalmi együttérzést, pláne ha mesterségesen gerjesztett irigységgel párosul.

Jakab Péter úgy fogalmazott:

"Ennek a rendszernek együtt, közösen vagyunk az áldozatai."

Szerinte nem simogatással, hanem a kőkemény igazsággal kell felébreszteni a nemzetet, mert egyrészt az olyan hazug embereknek, mint Orbán Viktor, ez fáj a legjobban, másrészt mert ha a magyarság nem ébred föl, akkor

"bele fog pusztulni ebbe a rendszerbe".

A Dunai Vasmű államosítását ígérgetik, az emberek állásával játszanak a dunaújvárosi fideszesek

Cserna Gábor, Dunaújváros fideszes polgármestere azzal az ígérettel kampányol a helyi médiában, hogy ismét állami kézbe kerül a Dunai Vasmű, hátha ettől nagyobb kedve lesz a helyieknek a jelenlegi városvezetésre szavazni - írja az Index. Ez a húzás azonban nagyon nem tetszik a cég vezetésének, illetve az orosz-ukrán részvényeseinek.

"Egy élhető, fejlődő Dunaújvárost teremtünk"

Pintér Tamás úgy fogalmazott: büszke a dunaújvárosiakra, mert egy évvel ezelőtt megmutatták, hogy elegük van abból, amit helyben művel a kormánypárt, és bizalmat szavaztak a Jobbik képviselőjelöltjének, neki.

Ezzel a helyiek szerinte

amellett is letették a garast, hogy leváltsák a települést az elmúlt évtizedben szétlopó városvezetést, élén Cserna Gábor fideszes polgármesterrel.

A polgármesterjelölt hangsúlyozta: hiába próbálja úgy beállítani a közösségi médiában a jelenlegi városvezető, hogy az ő Dunaújváros érdekében tett parlamenti felszólalásainak, vagy az általa tett negyvennél is több feljelentésnek nincs értelme, ezzel csak azt ismeri el, hogy ő képviselőként a városért és az itt lakókért dolgozik, akkor is, ha ezt a hatalom akadályozza.

"Ha csak azt vesszük, hogy a közvilágítási mutyival gyermekeinket, unokáinkat vagy a szüleinket hozzák balesetveszélyes helyzetbe, akkor ott megálljt kell parancsolni"

- fogalmazott Pintér Tamás, aki szerint hiába veszik semmibe a munkáját, az emberek október 13-án ítéletet mondanak az ő ténykedésük felett. Szerinte az itt élőknek elege van abból, hogy a kormánypárti városvezetők sorozatosan bűncselekményekbe, sőt gyilkossági ügybe keverednek, az érdemi fejlődést viszont elszabotálják.

A lakosság veszélyeztetésére további példaként említette, hogy a közelmúltban kétszer is tisztítatlanul ömlött a Dunába a városi szennyvíz, és ahelyett, hogy tennének valamit, még őket jelentik föl és fenyegetik, amiért szóvá teszik a dolgot.

"Fenyegessenek! Nevessenek rajtunk! Október 14-én pedig majd mi nevetünk rajtuk, amikor szakértő csapatunkkal bemegyünk a városházára és az összes gyanús szerződést, dokumentumot, ügyletet átvizsgáljuk. Kisöpörjük a korrupciót a városunkból, és végre egy élhető, fejlődő Dunaújvárost teremtünk"

- fogalmazott Pintér Tamás.

Ide nem mertek provokátorokat küldeni

A beszédek után a hallgatóság nem eresztette a két képviselőt, mindenki igyekezett legalább pár mondatot váltani velük.

Itt hírét sem lehetett látni az ország más szegleteiben fel-felbukkanó provokátoroknak, bérhurrogóknak, ugyanakkor azok is bátran megmondták a véleményüket, akik szerint kimaradt egy-egy fontos probléma:

"Megemlíthették volna a nyugdíjakat. Az nem állapot, hogy az árak emelkednek, a nyugdíjakat nem emelik, most meg kényük-kedvük szerint kiosztanak 30 ezer forintot és rengeteg embert megvesznek"

- panaszolta például egy idősebb hölgy Pintér Tamásnak, akit többen is a városban tapasztalható útfelújítási mutyikról és egyéb korrupciógyanús esetekről kérdeztek.

Jakab Péter a vendégmunkások témájában beszélgetett hosszan a jelenlévőkkel, élénken ecsetelve, hogy a nyugati nagytőkének addig nem érdeke Orbán Viktorék távozása, amíg olcsó munkaerővel szolgálja ki őket - álljon az akármilyen nemzetiségű bérrabszolgákból is.

Az embereket még a lassan megeredő eső is alig akart eltántorítani a társalgástól, láthatóan élvezték, hogy végre olyan közéleti szereplőkkel beszélhetnek, akik nem testőrgyűrűben rohannak el, ha véget ér egy lakossági fórum, és nem csak a kamerák előtt tudnak hétköznapi emberként viselkedni.

Az N1TV-nek is csak nehezen sikerült mikrofonvégre kapnia a jobbikos képviselőket, akiket a Dunaújvárosnak szánt fejlesztési pénzből Iváncsán létesítendő ipari parkról, illetve arról kérdeztek, hogy valóban félni kell-e a Fidesz riogatásaitól, miszerint az ellenzéki települések felé elzárnák a pénzcsapokat:

A Fidesz pánikszerűen retteg az elszámoltatástól

Pintér Tamást mi a róla születő, egyre abszurdabb lejárató cikkekről kérdeztük, amelyekből szerinte most már minden napra jut legalább egy. De szerinte a Rajta Újváros Egyesület összes jelöltje ellen egészpályás letámadás kezdődött.

"Példátlan összefogást tapasztalok a dunaújvárosiak körében, akár a közösségi médiában, akár az utcán szólítanak meg, minden reakcióból az látszik, hogy a visszájára fordulnak a gyalázkodások"

- mondta a polgármesterjelölt, aki szerint a helyiek arra kérik őket, bízzanak bennük, mert el fognak menni szavazni, és nem hiszik el azokat a hazugságokat, amiket le akarnak nyomni a torkukon.

"Látjuk, hogy Cserna Gábor és bandája nagyon komolyan izzad. Tudják, hogy mennyi piszkos, korrupciós ügyükről tudunk, amiket régebben ugyan nem tudtunk bizonyítani, de amiket elsőnek fogunk elővenni, amint győztesként lépjük át az önkormányzat küszöbét"

- jellemezte a helyi fideszes vezetés lelkiállapotát Pintér Tamás, aki hozzátette:

"Tudják, hogy én kíméletlenül felelősségre fogom vonni őket, és ettől pánikszerűen rettegnek."

Unortodox munkahelyteremtés: Iváncsán létesítenek ipari parkot Dunaújváros pénzéből a fideszes üzleti körök kedvéért

Rendhagyó munkahelyteremtési megoldásra hívta föl figyelmünket egyik kedves olvasónk. A történet főszereplője az Iváncsára tervezett ipari park, a csavart pedig az szolgáltatja, hogy a beruházás Dunaújváros Modern Városok Program keretében kapott támogatásából valósul meg. Külön pikantériát ad a dolognak, hogy a háttérben fideszes üzleti körök rajzolódnak ki.