Ismét megválasztották Tyukodon azt az embert, akit szexuális zaklatással vádolnak

Ismét megválasztották Tyukodon azt az embert, akit szexuális zaklatással vádolnak

Czibere József, Tyukod korábbi polgármestere ismét nyert az önkormányzati választáson. A politikust korábban szexuális zaklatás miatt jelentették fel. 

Mint ismert: Czibere Józsefet a falu anyakönyvvezetője jelentette fel 2017 júniusában azzal az indokkal, hogy a polgármester rendszeresen molesztálta őt. Állítása szerint 2017 májusában egy alkalommal aztán kivárta, hogy az anyakönyvvezető egyedül maradjon a szobájában és fogdosni, molesztálni kezdte, csak egy belépő kolléga miatt tudott kiszabadulni a helyzetből. 

Az anyakönyvvezető szerint korábban több kolléganőjével is ez történt, de ők inkább elhagyták a hivatalt a feljelentés helyett. Ő ezt nem tehette meg, mert 3 éves gyerekét apja halála óta óvodapedagógus kezeli, idősebb lánya pedig ott dolgozott - és egyébként sem érzi hibásnak magát a kialakult helyzet miatt.

A csengeri rendőrörs először megszüntette a nyomozást, a főügyészség azonban újra elrendelte, így az jelenleg is zajlik.

A polgármester Fidesz-tagságát a botrány kirobbanása után felfüggesztették. Czibere emiatt most függetlenként indult el és a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint a szavazatok 42,65 százalékát szerezte meg, összesen 441 ember voksolt rá. A vele szemben induló kormánypárti jelölt, Kajdi Szabolcs 38,39 százalékot, vagyis 397 szavazatot kapott.