Steinmetz Ádám: hétpárti egyeztetés lesz Borkai életjáradéka miatt

Steinmetz Ádám: hétpárti egyeztetés lesz Borkai életjáradéka miatt

Ez nem fér bele náluk.

Steinmetz Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselője azután volt az ATV Egyenes beszéd című műsorának a vendége, hogy a Magyar Olimpia Bizottság (MOB) nem tett eleget a javaslatának, és nem vonta meg a szex- és korrupciós botrányba keveredő Borkai Zsolt olimpiai életjáradékát.

Az indok az volt, hogy jogilag nem kellően megalapozott a beadvány, és a célja nem egyeztethető össze az olimpizmus eszméjével. 

A korábbi olimpiai bajnok vízilabdázó elmondta, megérti, hogy a MOB-nak ez nem túl kellemes feladat, ettől függetlenül úgy érzi, ha az Országgyűlés meg tud abban egyezni, hogy erkölcsi alapon lehessen az életjáradékot felfüggeszteni, vagy adott esetben megvonni, és a döntést a MOB hatáskörébe helyezik, ebben az esetben a Bizottság partner lesz. 

Steinmetz Ádám szerint szükség van a hétpárti egyeztetésre annak érdekében, hogy a sporttörvényt módosítani lehessen, és minden az életjáradékkal kapcsolatos kérdés visszakerüljön a MOB-hoz, mert az 2017. január 1-től, a kormánypártok döntése után, elkerült a szervezettől. Nem szabad politikai alapon, politikusként dönteni - tette hozzá. 

Hangsúlyozta, az emberek is úgy érzik, az életjáradékot nem nyugdíjként, hanem tiszteletdíjként kell tekinteni, és akik nem méltóak a tiszteletre, azoktól meg lehessen azt vonni.

Borkai nem méltó ezek után a társadalom tiszteletére

- szögezte le.

Nem vet jó fényt ez az eset az olimpikonokra sem, nem szeretném, hogy úgy tekintsenek ránk, hogy ez nálunk belefér - fogalmazott Steinmetz Ádám.