Közpénzből repkednek a titkosított honvédségi luxusgépek

Közpénzből repkednek a titkosított honvédségi luxusgépek

Szilágyi György, a Jobbik parlamenti képviselője és szóvivője, Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció alelnöke és Závecz Tibor, a Závecz Research igazgatója voltak vendégei az ATV A nap híre című műsorának pénteken.

A beszélgetésben többek között arról is szó esett, hogy mit kereshettek „adóparadicsomnak” számító országokban a Honvédség utasszállítói, melyek online nyomkövetését letiltották, de az Átlátszó hozzájutott az eddigi útvonalakhoz.

Lapunk is beszámolt arról, hogy

Dubajban, Las Vegasban, Máltán és Panamában is jártak a honvédség gépei,

a két Airbus A319 és két Dassault Falcon 7x. Az utakról semmilyen hivatalos tájékoztatást nem adott a minisztérium, az oknyomozó portál megkeresésére sem árulták el, hogy kiket utaztattak közpénzből adóparadicsomokba, kaszinóvárosokba és felkapott nyaralóhelyekre.

Szilágyi György és Vadai Ágnes egyetértettek abban, hogy szükség volna egy „kormánygépre”, ebben a képviselők szerint nincs semmi elítélendő. Abban azonban már van,

ha a kormány szándékosan azért a Honvédség kötelékében működteti az ilyen gépeket, hogy azoknak az útvonalai, utaslistái titkosíthatók legyenek.

A beszélgetés során szót ejtettek arról is, hogy jövőre 2,8 százalékkal emelkednek a nyugdíjak, ami sokaknak ezer forint emelést sem jelent, miközben az infláció ennél magasabb lehet, tehát valójában csökkenni fog a nyugdíjak értéke. Szilágyi György szerint a kormány tudatosan tartja szegénységben a nyugdíjasokat azért, hogy a választások idején különböző juttatásokkal ki tudja őket használni, és a megoldás egy teljesen új, sávos rendszerű emelés lenne.

Téma volt továbbá az is, hogy milyen együttműködés jöhet a pártok között 2022-ben, valamint, hogy a pedagógusok továbbra is kiszolgáltatottak, pedig az ország jövőjének szempontjából fontos lenne rendezni a helyzetüket.