Szilágyi György: egy olyan erős Jobbikot építünk, amely nemcsak Orbánt győzi le, de a 2010 előtti világot is

Szilágyi György: egy olyan erős Jobbikot építünk, amely nemcsak Orbánt győzi le, de a 2010 előtti világot is

Január 25-én tartja tisztújítását a Jobbik, a küldöttek két elnökjelölt és 16 alelnökjelölt közül választhatnak. Szilágyi György, a párt országgyűlési képviselője alelnökjelöltként indul a szombati megmérettetésen. A politikust terveiről, céljairól és programjáról kérdeztük. Interjú.

Miért vállalja a megmérettetést?

2008 óta vagyok a Jobbik tagja. A Jobbikon és a MIÉP-en kívül semmilyen pártnak nem voltam tagja. Sem az MSZMP-nek, sem az MSZP-nek, sem a Fidesznek, sem a KDNP-nek. Régi motoros vagyok a pártban, az elmúlt 12 évben azonban mégsem jelöltettem magam az elnökségbe. Nem szeretek pozíciókra jelentkezni, a munka anélkül is megtalál. Azonban most az a megtiszteltetés ért, hogy Jakab Péter kért fel arra, hogy legyek a csapatának a tagja és induljak el alelnöknek a tisztújításon, mert mint mondta, neki ilyen harcosokra van szüksége. 

Örömmel mondtam igent, mert tudom, hogy Pétert sem a pozíció, hanem a Jobbik és az ország érdekében elvégzett minél hatékonyabb munka érdekli.

Mit kíván elérni politikai közösségében?

A fő cél, hogy a Jobbik megtartva a jobboldali, nemzeti, konzervatív, szociálisan érzékeny, néppárti irányvonalát, 2022-re az ellenzéki oldal legerősebb pártjaként tudjon harcba szállni a választásokon.

Mi legyünk azok, akik végre valódi, pozitív változásokat érnek el az emberek és a hazánk életében.

Mi a programjának az üzenete?

Belső reformokkal és strukturális változtatásokkal, egy olyan erős Jobbikot kell építenünk, amely képes legyőzni Orbán Viktor korrupcióra és hazugságokra épülő rendszerét, a NER-t, de amely képes megakadályozni azt is, hogy a 2010 előtti állapotokhoz térjünk vissza. Magyarul,

egy olyan erős Jobbikot akarok, amely képes végrehajtani a valódi rendszerváltást Magyarországon.

Mire büszke eddigi pályafutása, közéleti tevékenysége során?

Soha nem féltem és nem ijedtem meg senkitől, legyen az bármilyen hatalmú "nagyuraság". Szembe mertem szállni a miniszterektől kezdve, a milliárdos fideszes oligarchákon át bárkivel, aki az ország pénzét lopja, vagy visszaél a hatalmával. Mindig az igazságot kerestem és hajlandó vagyok harcolni az igazságtalanság ellen, bármilyen körülmények között.

Hol látja a Jobbik szerepét, feladatát a közeljövőben, 2022-ben?

A legfőbb ellenfelei leszünk minden olyan politikai szereplőnek, aki be akarja csapni az embereket. Egy új politikai gondolkodásmódot fogunk meghonosítani, a politikai döntéseknél kizárólag a magyar emberek és Magyarország érdekeit vesszük figyelembe. Egy olyan néppárt leszünk, amely az igazságért küzd, minden embert képviselve.