Kálló Gergely: "Történelmi helyzet volt, történelmi választás volt, és történelmi győzelmet arattunk"

Kálló Gergely: "Történelmi helyzet volt, történelmi választás volt, és történelmi győzelmet arattunk"

"Óriási győzelmet arattunk, amit ezúton szeretnék megköszönni minden választónak,  hogy részt vettek ebben a győzelemben és elmentek szavazni."

- mondta Kálló Gergely az időközi választást követő sajtótájékoztatóján vasárnap este. 

Hozzátette: bár a részvételi arány nem túl magas, ennek ellenére az ellenzék magas aránnyal tudott nyerni. Kálló emellett köszönetet mondott az ellenfeleinek is,  "ugyan a kampánynak nem minden része volt tiszta és volt nagyon sok negatív része is az elmúlt időszaknak, ennek ellenére köszönöm, hogy próbáltunk egy pozitív kampányt folytatni, és ebben partnerek voltak".

Kálló emellett megköszönte azon fideszes és nem fideszes, de nem rá szavazó választónak is, hogy elmentek szavazni és éltek a demokratikus jogukkal. 

"Történelmi helyzet volt, történelmi választás volt, és történelmi győzelmet tudott aratni az ellenzék"

- mondta. Hozzátette: látszik, hogy a ma megkezdett út járható. 

"Ma ráléptünk erre az útra, bízunk benne, hogy a következő hónapokban levonjuk a megfelelő következtetéseket és közös tervvel és újult erővel fordulhatunk rá a 2022-es választásokra, ami remélhetőleg egy kormányváltás is lesz."

"Eljött az igazság napja"

– kezdte Jakab Péter, a Jobbik elnöke, aki úgy vélte, nemcsak Orbán Viktor értékelt évet és osztott ki magának egy jelest, a nép viszont Dunaújvárosban és környékén elégtelennel díjazta a kormányzati munkát. Az ellenzéki pártelnök szerint

a nép azt üzente, elegük van a gyűlölködésből, a hazugságokból, a fenyegetőzésből, a korrupcióból, az alacsony bérekből,

az ez elleni fellépést pedig az ellenzéktől várják. Jakab úgy véli, ez a választás azt üzeni ez ellenzéknek, hogy sikeres a választókerületek szintjén az egy egy elleni recept. A kormányzat számára pedig az az üzenet – mondta –, hogy el kellene kezdeni kormányozni, vagy ha ez nem megy, akkor távozni kell a közéletből. Mint fogalmazott, ha Orbán Viktor nem változtat politikáján, akkor ma még csak egy Kálló Gergely győzte le a Fideszt, de 2022-ben százhat fogja megtenni.

Pintér Tamás, Dunaújváros polgármestere a nagy arányú győzelmet emelte ki a sajtótájékoztatón, aki ugyancsak úgy vélte, az ellenzéki együttműködés országosan is lehet ilyen arányú.

Mezei Zsolt, a Demokratikus Koalíció dunaújvárosi elnöke az önkormányzati választások óta tartó tárgyalássorozat fontos állomásának tartja ezt a mostani időközi parlamenti választást.

Horváth András, az MSZP Fejér megyei elnöke bízik benne, hogy Kálló Gergely nemcsak Dunaújvárosnak, hanem az egész térségnek lesz a képviselője. Szerinte megszületett a győzelem receptje: egy jó jelölt, egy teljes ellenzéki összefogás, majd hozzátette,

innentől a Fidesznek nem lesz esélye 2022-ben.

Kunhalmi Ágnes, a szocialisták országgyűlési képviselője köszönetet mondott a baloldali szavazóknak, az MSZP szavazóinak, hogy megértették, mekkora a tét, ahol egy széles, teljes körű összefogásra van szükség ahhoz, hogy a Fideszt megverjék. A szocialista politikus is úgy látja, ez volt a válasz Orbán évértékelőjére, az „új, hazug nemzeti konzultációra”.

Szabó Zsolt, a Párbeszéd elnökségi tagja, Dunaújváros alpolgármestere azt mondta, amióta együtt vezetik Dunaújvárost, bebizonyították, hogy meg tudják találni azt, ami összeköt, és nem azt keresik, ami elválaszt. Felhívta a figyelmet, hogy most nagyobb arányban győzött az ellenzék, mint ősszel.

Ellenzéki győzelem Dunaújvárosban: Kálló Gergely országgyűlési képviselő

Kálló Gergely, az ellenzéki pártok közös jelöltje győzött a Fejér megye 4. választókerületében rendezett időközi országgyűlési választáson. Az ellenzéki pártok közös jelöltje 92.59 százalékos feldolgozottság a szavazatok 58,12 százalékát szerezte meg, a függetlenként, de a Fidesz-KDNP támogatásával indult Molnár Tibor 35.68 százalékot kapott.

Szabó Gábor: "A dunaújvárosi fölényes győzelem egy remek minta és példa az ellenzéki pártok számára"

"Az ellenzéki pártok tudtak együtt harcolni, együtt dolgozni, végig zökkenőmentes volt az ellenzéki pártok együttműködése" - mondta lapunk érdeklődésére  Kálló Gergely kampányfőnöke, Szabó Gábor. 

Szabó Gábor

Hozzátette: minden ellenzéki párt helyi aktivistáira és országos politikusára tudtak számítani, így sokkal nagyobb erőforrások álltak rendelkezésükre, mintha mindenki külön indult volna. Értékelése szerint  bebizonyosodott, hogy csak egy az egy ellen érdemes indulniuk az ellenzéki pártoknak a Fidesszel szemben az egyéni választókerületekben.

"Az ellenzéki pártoknak el kell kezdeniük közösen dolgozniuk a közös kampánytechnikák és -minták tekintetében. A dunaújvárosi főlényes győzelem egy remek minta és példa az ellenzéki pártok számára"