Keményen kiosztotta volt kollégája a fideszes propagandistát az Edda-koncert miatt

Keményen kiosztotta volt kollégája a fideszes propagandistát az Edda-koncert miatt

Újabb fokozatba kapcsolt a kultúrharc, de ezúttal a Fidesz egyik zsoldosa kapott egy erősebb pofont. Lukács Csaba, a Magyar Hang újságírója tette helyre egykori kollégáját, Szentesi Zöldi Lászlót. A propagandista azért kezdett el üzengetni Lukács Csabának, mert Lukács korábban azt kifogásolta, hogy az Edda háromkoncertes amerikai turnéja 24 milliós támogatást kap a magyar adófizetőktől, miközben a zenekar költségeit - a repjegyet leszámítva, a hangszerbérlést, a transzfereket és a szállást beleértve - kint állják, azaz gyakorlatilag közpénzből fizetik a zenekari gázsit.

A cikkben nem is a korábban magyarellenes román polgármester mellett kampányoló zenekar körüli üzengetés az, ami igazán érdekes, hanem az, hogy Lukács a többi közt arról ír:

  • Filmek készítésére még a legsötétebb Gyurcsány-időkben is nyertek pályázati pénzeket, aztán a Fidesz kormányra kerülésével ez az arány addig lett nulla, ameddig nem küldött SMS-t egy, a mai napig fontos emberként számon tartott valakinek. Onnantól kezdve mindenhol nyertek, ameddig nem lett kínos és inkább nem pályáztak.
  • Az általa kitalált Székely Fesztivált csak a helyszínbérlés árával támogatta a kormány, hogy aztán látván a sikert, a két év után maffiamódszerekkel einstandolják.
  • Szentesiéknél, azaz a kormányoldalon megszűnt az újságírás, nincs szakma, csak mikrofonállványok vannak, és a propagandaminisztérium által jóváhagyott vélemények.

Lukács Csaba arra is utal, hogy miközben a propagandista alig olvasott lapját, a Demokratát közpénzzel tömik, még arra sem képesek, hogy a saját politikai céljaiknak megfelelő híreket észrevegyék. Szerinte ezért fordulhatott elő, hogy nem a „NER által kifűtött szerkesztőség", hanem az állami pénzek nélkül működő Magyar Hang vette észre a DK-s Niedermüller Péter fehér, heteró férfiakról szóló megjegyzését, amely miatt a kormányoldal gyűlölet elleni tüntetést is szervezett, élen a gyűlöletkeltés magyarországi nagymesterével, Bayer Zsolttal. Lukács pontosan így fogalmazott:

Három éve csak egyetlen állami cégtől, a Paksi Atomerőműtől leesett 87,3 millió adóforint a Demokratának, és a pénzeső gyaníthatóan azóta sem állt el. Mégis nem ti, hanem mi vettük például észre, hogy a DK-s Niedermüller vállalhatatlan dolgokat mondott az ATV-ben. Ejnye, Laci, csak nem lazsáltok ott a NER által kifűtött szerkesztőségben?

Szentesi Zöldi volt egyébként az, aki még 2018-ban próbálta meg felkérdezni a Hír TV műsorvezetőjeként Jakab Pétert - a Jobbik akkori szóvivője egy „ez a tévé hazudik" feliratú pólóban jelent meg a felvételen. Miután Szentesi csődöt mondott, a műsorvezetői szerepéből kizuhanva próbálta minősítgetni meghívott vendégét.