Utazók éneke - Tóth Reni legújabb lemezének premierje az Alfahíren

Utazók éneke - Tóth Reni legújabb lemezének premierje az Alfahíren

12 tartalmas gondolatokkal teli szerzemény az új szólóalbumon.

A Hang, aki énekelt a Kormorán zenekarban, megannyi dalt és lemezt tett színesebbé, aki megkapta a Magyar Örökség díjat, most elkészítette harmadik szólólemezét!

Portálunkon mutathatjuk be legelőször Tóth Reni – a GrundRecords gondozásában ma megjelenő –  Utazók éneke című új szólólemezét, amely különleges hangulatokat szólaltat meg.

Ezekről Reni így nyilatkozott:

„Valahol Erdély szívében, ahol a szónak még súlya van és az őszinteség pajzsként védi meg a megfáradt lelkeket a hétköznapok kisebb-nagyobb harcaitól, ott született tiszta lélekből az Utazók éneke című lemez. Minden gondolatával és lejátszott akkordjával próbálja visszaadni az embertársunk, az Isten és Nemzetünk iránti tiszteletet, szeretetet és megbecsülést. Fényt vet szerelemre, kudarcokra, csalódásokra és sikerekre, ötvözve a napjainkra elszürkült, igazi popzene dallamosságát az ösztönből fakadó rock zene világával. Ez a lemez egyben nosztalgia, nemzeti érzelem és remény, híd a múlt és a reményekkel teli jövő között.”

Reni UE front

 Ez a 12 új szerzemény bárki számára kellemes hallgatni valót kínál, ráadásul tartalmas gondolatokkal. A lemez egyik különlegessége, az Aradi Vértanúk emlékére írt 13 kopjafa című dal, amiben Molnár Péter ’Stula’ énekel duettet a főhősnővel egy csodaszép balladában.

Az albumon közreműködők: Jenei Szilveszter, Margit József - vokál, Molnár Péter Stula - ének (a 7. dalban), Nagy Róbert-Brai - gitárok, billentyűk, Szabó Előd - vokál, billentyűk, Talabér László - basszusgitár, Fülöp Dán - hegedű, Rozgonyi Péter - dobok.

A felvételek az R27 Stúdióban készültek 2019-ben és 2020-ban. Hangmérnök Rozgonyi Péter. A borítót Tóth Reni ötletéből, Nyári Andrea fotója alapján Palancsa Gábor készítette.

 


Az új lemez, először, teljes egészében portálunkon hallgatható meg:

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/_MA7BAiDO6Y.jpg?itok=L_CYYDZl","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=_MA7BAiDO6Y&feature=youtu.be","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}