Rosszul járt az Orbán Ráhel-közeli divatügynökség a koronavírussal

Rosszul járt az Orbán Ráhel-közeli divatügynökség a koronavírussal

A koronavírus terjedése miatt márciusról április végére halasztották a közép-európai divathét, a Budapest Central European Fashion Week megrendezését - közölte a Magyar Divat és Design Ügynökség pénteken a rendezvény honlapján.

Ez az az ügynökség, amiben kiteljesedhet Orbán Viktor miniszterelnök Ráhel nevű lányának érdeklődési köre, a vállalkozást az a Bata-Jakab Zsófia vezeti, akiről leginkább annyit lehet tudni, hogy Orbán Ráhel jó barátnője.

Tavaly a hvg.hu közérdekű adatigénylés formájában tudta meg tőlük, hogy az ügynökség vezetői 1,5-2 millió forintos havi bért kapnak, miközben egy olyan budai villát szereztek székháznak, aminek bérlése és fenntartása meghaladja a havi 3 millió forintot.

Egyébként a kormány külön határozatban döntött arról, hogy milliárdos támogatást biztosít az állami ügynökségnek, és ebből az adófizetők elvileg úgy profitálnak, hogy fejlettebb lesz a magyar divat és dizájn.

Az ügynökség által rendezett divathetet évente kétszer tartják meg Budapesten. A rendezvényen több mint 50 európai és más meghívott nemzetközi divattervező munkáit mutatják be a médiának és a szakmai közönségnek.

A soron következő divathetet március 12. és 14. között tartották volna, a koronavírus-járvány miatt azonban később, április 24. és 26. között rendezik meg.