"A nehéz körülmények ellenére a pedagógus-társadalom nagyon jól vizsgázott"

"A nehéz körülmények ellenére a pedagógus-társadalom nagyon jól vizsgázott"

Csányi Tamás, a Jobbik oktatási szakpolitikusa online sajtótájékoztatóján elmondta, hogy jól vizsgázott a pedagógus-társadalom a nagyon nehéz helyzetben, amikor is a kormányzat magukra hagyta őket.

A konzervatív politikus hozzátette, számos jelzést kaptak arról, hogy a koronavírus-járvány miatt elkezdődött online oktatás során gond volt az internet-kapcsolattal, hiányoztak a szükséges eszközök, valamint a digitális tananyagok.

Utóbbi vonatkozásában arra szólította fel a kormányzatot, "tegyék nyilvánvalóvá, tegyék láthatóvá", mi volt a digitális tartalomfejlesztésért felelős kormánybiztos posztján Czunyiné Bertalan Judit feladata, azt miképpen végezte el.

Csányi Tamás kiemelte:

jól vizsgázott a pedagógus-társadalom a nagyon nehéz helyzetben, amikor a kormányzat magukra hagyta őket, nem adva meg a kellő mértékű segítséget a digitális munkarendre felkészüléshez.

A képviselő türelmet kért minden érintettől, ugyanis idő kell ahhoz, hogy ebben az átmeneti időszakban, a rendszer kiforrja magát. 

"Szerencsére a civil szféra és a mobilszolgáltatók is rengeteg segítséget nyújtottak abban, hogy zökkenőmentesebb legyen a digitális tanrendre való áltállás." 

A jobboldali politikus felháborítónak, felelőtlennek és alaptalannak nevezte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kormányinfón tett azon kijelentését, hogy "az ellenzék a vírusnak drukkol".

Ajánljuk Gulyás Gergelynek azt, hogy az ellenzék gyalázása helyett inkább foglalkozzon a hamarosan több százezer munkanélküli helyzetével

- tette hozzá, hangsúlyozva, a Jobbik volt az első ellenzéki párt, amelyik

korlátozásokat, így iskolabezárásokat és közegészségügyi határzárat sürgetett.

Leszögezte örül annak, hogy a kormány megfogadta pártja javaslatait, ugyanis ebben a helyzetben félre kell tenni a pártpolitikát.