A 37 éves brit nagykövet-helyettes a koronavírus egyik budapesti áldozata

Steven Dick

Az Index értesülését megerősítette a brit nagykövetség: Steven Dick, budapesti brit nagykövet-helyettes az egyik halálos áldozata Magyarországon a koronavírusnak. A 37 éves férfi kedden hunyt el.

A diplomata 2019 júniusában érkezett Magyarországra, előtte dolgozott Szaúd-Arábiában, Afganisztánban és Szíriában is.

Iain Lindsay, a Magyarországra delegált brit nagykövet így reagált:

A csapatunkat sokkolta és elszomorította Steven halála. Legmélyebb együttérzésünket szeretnénk kifejezni a családjának és barátainak. Steven mindannyiunk számára kedves kolléga és barát volt, akinek tavalyi érkezése nagy segítség volt a szakértelme miatt, és kiválóan beszélt magyarul is.  

Szülei szerint kedves, vicces és nagylelkű ember volt, Dominic Raab brit külügyminiszter szerint egy munkája iránt elkötelezett diplomatát vesztettek el. Steven Dick múlt héten még azt mondta a Guardian közép-európai tudósítójának, Shaun Walkernek, hogy elkapta a koronavírust, de jól van.

226-ra emelkedett a fertőzöttek száma - elhunyt egy brit beteg

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 226-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, továbbá elhunyt egy brit beteg - olvasható a koronavirus.gov.hu honlapra kedden feltett közleményben. Ez a tegnapi számhoz képest 39-cel több beteget jelent. A brit állampolgár halálával tízre nőtt a koronavírusban meghaltak száma.