A háború árnyékában az olcsó olajról gondolkodtunk

Az olcsó olaj okozta geopolitikai válságról gondolkodtunk. Okozhat-e fegyveres konfliktust a kontinensen a hatalmas bevételkiesését eredményező energiastratégiai küzdelem?

Már a kormány is háborúra készül, de mindennél fontosabb a béke

A Jobbik meglepetéssel vegyes aggodalommal olvasta Lázár János interjúját, melyben meglepő külpolitikával kapcsolatos kijelentéseket tett.
Tovább...

"Polgármester csak azt kérem, egy kis segélyt adjon nékem...

Sajnos azoknak lett igaza, akik szerint a választásokat követően a Fidesz "pofára" kezdi osztani a pénzeket, az ellenzéki vezetésű önkormányzatokat (tehát azok lakosságát...
Tovább...

Szisztematikusan cenzúráz és töröl a Facebook

Legutóbb a Szent Korona Rádió Facebook oldalát törölték, de így jártak korábban a tolvajkergetők és a mai kor kurucai és a betyárjai is.
Tovább...

Szijjártó megfeledkezett a kárpátaljai magyarokról

Szijjártó Péter külügyminiszter(?) Kijevben tárgyalt. Pénzt, paripát ígért az ukrán vezetésnek, miközben egyszóval sem tért ki a kárpátaljai magyarság helyzetére.
Tovább...

Ki mit tud az Áder által visszadobott törvényről?

Áder János köztársasági elnök visszadobott az Országgyűlésnek két törvényt is, a hír hallatára a futótűzként terjedt, hogy nyitva lesznek a boltok vasárnap. De nem!
Tovább...

Személyeskedésbe torkollt az ongai vita

A személyeskedés nem vezet eredményre - reagált közleményben a polgármester sértő megnyilvánulására Hegedűs Edgár, a Jobbik ongai képviselője.
Tovább...

Így fog kinézni a Városliget

Lezárult a Városligetbe tervezett múzeumi épületekre kiírt nyílt nemzetközi tervpályázat. Mi most nem véleményezünk, döntsék el Önök, illenek-e a tervek a város szövetébe.
Tovább...

A paksi atomerőművet akarta lebombázni Ceausescu

Ceausescu 1989 nyarán hét rakétát telepített a Kolozsvár melletti szászfenesi (Floresti) katonai egységbe, amelyeket a paksi atomerőműre állíttatott rá.
Tovább...

Hanukázott egyet Goodfriend

Csütörtök este André Goodfriend, amerikai ügyvivő meggyújtotta a zsidók hanuka-gyertyáját a Nyugatinál.
Tovább...

Stabilizálódik a rubel árfolyama

Enyhén erősödött a rubel pénteken a moszkvai tőzsdén, így folytatódott az orosz fizetőeszköz stabilizálódása a hét eleji összeomlás után.
Tovább...

Jól ment a húskereskedőnek, csak elfelejtett adót fizetni

Ötmilliárd forint adót csalt el egy húskereskedelemmel foglalkozó bűnözői csoport.
Tovább...

Berki és Hosszú az Év sportolója

Mellettük a Győri Audi ETO női kézilabdacsapata az év csapata, Storcz Botondot, az év szövetségi kapitánya, és Shane Tusup az év edzője.
Tovább...

Sok százan énekelték a nemzeti imát Székelyföldön

A rendezvények résztvevői leszögezték: elegük van a magyarellenes megnyilvánulásokból.
Tovább...

McCain elégedett a budapesti tüntetéssel

Az egykori vadászpilóta szerint a tüntetés "egyetértés korábbi nyilatkozatával, amelyben antidemokratikusnak minősítette a magyar miniszterelnök kormányzását."
Tovább...

A bolgár harcosok

A bolgár régészek feltártak egy erődöt Bulgária északi részén, Dobrich városban, ahonnan előkerült egy bolgár harcosövdísze.
Tovább...

Orbán a munkájukat elvette, a csokijukat megette (képsorozat...

Egy képviselő adta át a parlamentben a dohányipari szakszervezetek csokijait. Orbán Viktor és Semjén Zsolt nem úgy szavazott, ahogy kérték, de azért a csokit elmajszolta.
Tovább...

Bezár az egyetem, a Burger Kingben vizsgáznak a hallgatók

December 22-én vizsgázhatnak az ELTE hallgatói Gazdasági alapismeretekből. Csakhogy az egyetem épülete zárva lesz, ezért furcsa megoldás született.
Tovább...

Védjük meg együtt a magyar munkavállalók jogait!

A munkaerő-kölcsönzésnek - ebben a kizsákmányoló, felháborító formájában - el kell tűnnie a munka világából.
Tovább...