20+ művészi fotón az emberi test és a természet harmóniája

A fotóművészet mélységei. Íme.

Arno Rafael Minkkinen (akinek nehéz lenne kitalálni a nevéből a nemzetiségét, de eláruljuk: finn. Meglepődtek?) újraértelmezte az önakt fogalmát. Értjük ezalatt: saját meztelen testét fényképezi minden erotikától, nárcisztikától vagy erőszaktól mentesen. Úgy mutatja be és kezeli testét, mint a természet szerves részét. Ezt ő a következőképpen öntötte szavakba:

"A világegyetem katedrálisa itt van a földön. Mi még mindig a sziklák és a fák, ég és víz részét képezzük, annak az ősi tájnak a részét, amelyet évmilliókkal korábban kaptunk ajándékba."

Ugyanakkor testének a természettel való teljes vagy részleges egybeolvadása gyakran humoros képeket eredményez, mintha Minkkinen bújócskát játszana a nézővel. Bár egyes képei megalkotásához nemcsak rengeteg fantáziára, hanem akrobatikus mutatványokra is szükség van, Minkkinen nem hódolt be a digitális fényképészetnek, hanem továbbra is a 70-es években alkalmazott technikai módszereket használja, s főként fekete-fehér fényképeket készít. Mint például az alábbi fotók esetében.
 
A képek magukért beszélnek - ilyen az, amikor egy kreatív gondolatból művészi kivitelezéssel csodálatos alkotások jönnek létre. Nem hiszi? Járjon utána - azaz kattintson a galériára!