21 embert kellett kimenteni a Balatonból hétvégén

21 embert kellett kimenteni a Balatonból hétvégén

A strandolók többször kerültek olyan helyzetbe, amiből a vízirendőrök segítsége nélkül nem tudtak volna biztonságosan partra jutni.

Múlt hét péntek és vasárnap között 11 esetben 21 embert mentettek ki a Balatonból a járőrök - olvasható a police.hu oldalon. Mint írták: a hétvége folyamán a strandolók többször kerültek olyan helyzetbe, amiből a vízirendőrök segítsége nélkül nem tudtak volna biztonságosan partra jutni.

Az időnként viharosra élénkülő szélben elsodródott kiteszörfösök, SUP-osok, veszteglő csónakok mellett homokpadra futott vitorlás, felborult katamarán és kalózcsónak utasait segítették ki szorult helyzetükből az egyenruhások

– fogalmaztak a közleményben.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívta a figyelmet, hogy amennyiben a tó vízfelületén bajba kerülnek vagy bajba jutott személyt, személyeket észlel valaki, tegyen bejelentést az ingyenes 1817-es segélyhívó telefonszámon.

A különböző távokon egyébként több mint tízezer amatőr és profi sportoló vett részt a szombatról vasárnapra halasztott 41. Lidl Balaton-átúszáson.

(Címlapkép: A 41. Lidl Balaton-átúszás résztvevői közelednek a balatonboglári célhoz 2023. július 23-án. MTI/Varga György)