27 kismalacot zsúfolt össze a raktérben

A Sarkadi Rendőrkapitányság vádemelést javasol egy 30 éves román férfi ellen, aki egy kisteherautó rakterében 27 kis súlyú malacot szállított engedélyek nélkül.
 
A Biharugrai Határrendészeti Kirendeltség rendőrei 2015. január 25-én 21 óra körüli időben Zsadány belterületén igazoltatták egy kisteherautó vezetőjét és utasát. Az ellenőrzés során az egyenruhások kinyitották a jármű rakterét is, ahol 27 malacot találtak összezsúfolva. A gépkocsi vezetője nem tudta igazolni az egyenként 10-15 kilogrammos sertések eredetét és azt sem, hogy a malacokat a szállítás előtt állatorvos megvizsgálta. A 30 éves Sz. Stefan a rendőröknek azt mondta, hogy a sertéseket Magyarországon vásárolta és nem tudta, hogy az élő állatok szállítása engedélyekhez kötött.
 
A rendőrök hatósági állatorvost hívtak a helyszínre. Mivel a további szállítás a malacok egészségkárosodásához vagy pusztulásához vezethetett volna, az orvos elrendelte az állatok lefoglalását.
 
A Sarkadi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 30 éves román férfi ellen állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A rendőrség a nyomozást 2015. július 2-án lezárta és az ügy iratait a gyanúsított ellen vádemelési javaslattal továbbította a Gyulai Járási Ügyészségre.